Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Monday, October 27, 2014

Annabelle

Horror story turn into semi-horror.

Korang pernah tengok movie The Conjuring? Kalo pernah, tentu korang tahu pasal patung Annabelle yang menyeramkan ni. Patung ni pernah buat kemunculan cameo dalam filem tersebut. Movie Annabelle yang ni lebih kepada menceritakan how it all started. Macam mana satu patung yang biasa, menjadi satu patung yang berhantu dan angker. Hahaha... *gelak seram


annabelle, movie review, review


Sebelum korang baca review ni, do know that this story is real. Annabelle is real. Kalo korang nak baca the true story, klik kat SINI. Movie ni mengisahkan sepasang suami isteri bernama John dan Mia, yang sedang menunggu kelahiran cahaya mata. John yang mengetahui yang Mia gemar menyimpan koleksi patung, menghadiahkan sebuah patung (rujuk gambar atas) kepada nyer.

Mula2 takde apa yang berlaku. Sehinggalah suatu hari, rumah diorang diceroboh oleh penganut ajaran sesat aka satanic cult. Dan salah seorang daripada mereka membunuh diri untuk mengelak daripada ditangkap, sambil memegang patung tersebut, di mana beberapa titik darah menitik atas patung tersebut. Pengikut yang mati bunuh diri itu dikenali sebagai Annabelle Higgins.




Creepy? Well, not really. Maksud aku, citer ni la. Real life dia mungkin scary la. Hahaha... Sebab apa aku kata not really creepy? Pertama, jalan citer yang terlalu panjang sampai menimbulkan element2 kebosanan dalam diri. Bila dah rasa bosan, citer yang horror pun dah jadi tak horror dah. Kedua, part horror tu sket sangat.

Tak dinafikan, agak seram gak babak2 horror dia (kalau tengok kat rumah aku tak tau la seram ke tak). Tapi sebab mungkin dah agak bosan kan. So bila tengok pun macam dah tak scary sangat. Bayangkan korang kena tengok 90% of the story, which is agak bosan, untuk mendapatkan 10% part yang seram. Worth it? Korang judge sendiri.




Saturday, October 25, 2014

Salam Maal Hijrah 1436H

Aku ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah kepada korang semua dan selamat bercuti.




Aku sebenar nyer daripada hari Rabu hari tuh dah cuti. Isnin ni baru start keje balik. Sebab tuh dapat update blog semalam dan hari ni juga. Hehehe... Korang pun ada yang bercuti panjang ke?

Friday, October 24, 2014

Laju Update Blog

Of course bila baca je tajuk entri ni, serta merta korang dah tahu ia nyer takde kena mengena ngan blog aku. Hehehe... Tengok last update pun dah tahu. 27 September 2014. SEPTEMBER. Skang dah pun bulan Oktober. Lagi seminggu lak masuk bulan November. Sekian.

Ayat "laju update blog" ni aku tujukan kat korang yang tersenarai dalam bloglist aku, begitu juga yang komen kat blog aku ni. Ini membuatkan aku tertanya. Korang yang rajin update blog ke, atau aku yang dah lama tak blogwalking?

I know I've not been around lately but...

Ada orang miss aku ke? Hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...