Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Saturday, May 30, 2015

Bergaya dengan Jubah Moden Terkini

Ehemmm... Bersawang dah blog aku ni menunggu untuk diupdate. Naseb baek semalam dah up satu entri. Hahaha... Pura2 busy sungguh aku ni sampai tak sempat nak update. Idea tu dah ada. Cuma nak menaip tu agak kemalasan di samping dicemburui dek masa. Senang citer, malas dan busy. Ayat bukan main merapu lagi, tapi tu je maksud yang sebenar nyer. Jangan risau, ni mula nak merajinkan diri la ni.

Aku perasan muka korang tadi tercengang baca tajuk entri ni. Dah apehal tiba2 nak tulis pasal jubah pulak kan. Memang out of this world sungguh. Hmmm... Tak jugak la sebab aku pernah gak promote jubah moden terkini online. Tapi sebelum tu, aku nak tanya, korang tau ke asal usul jubah ni?


jubah, jubah moden, dress, shopping online, zalora


Jubah ni sebenar nyer merupakan sejenis pakaian tradisional wanita Muslim di Malaysia. Dan kalau korang nak tau, pakaian jubah ni mendapat pengaruh daripada negara Timur Tengah. Haaa... Aku dah agak dah korang tak tau. Actually, aku pun tak tau. Ni baru tau la ni. Hehehe... Jubah dress skang ni memang popular di kalangan wanita. Bukan setakat makcik2 ngan akak2 je pakai dress skang ni. Even aweks pun dah pandai pakai long dress. Terus nampak ayu dan boleh dijadikan calon menantu. Pendek kata, semua lapisan umur pun sesuai menggayakan jubah. Err, maksud aku perempuan la. Yang lelaki tu jangan memandai nak try pakai pulak.

Since perminataan terhadap jubah dan dress Muslimah pun dah makin meningkat, macam2 jenis rekaan dan warna diperkenalkan tanpa mengira bentuk badan dan juga umur. Generasi jubah moden. Lebih cantik, lebih anggun, lebih menawan. Kalau dulu jubah ni orang pakai time nak sambut Hari Raya je, tapi zaman skang ni even jubah pun diorang pakai pergi kerja atau pergi kelas (untuk budak universiti la, budak sekolah still pakai baju sekolah).


jubah, jubah moden, dress, shopping online, zalora


Kalau korang perasan la kan, fesyen Muslimah ni dah mula berkembang dengan cukup pantas sejak kebelakangan ni. Jumlah hijabista pun meningkat naik macam cendawan tumbuh lepas hujan sememang nyer diorang ni peka dengan arus fesyen terkini. Show pasal hijabista pun dah banyak dekat TV skang ni. Kalau korang nak tengok jubah dan dress Muslimah yang trendy dengan sentuhan moden, you should watch these types of show.

Di mana ada permintaan jubah, di situ ada pereka fesyen yang alert. Alert dengan perkembangan trend terkini. Hasil nyer? Pelbagai design jubah yang cantik dan menarik di pasaran. Kalau tengok, confirm berkenan. Silap haribulan boleh heret suami pergi beli terus. Tak sanggup nak tengok jubah tu melambai2 dari jauh (ini bukan cerita Insidious 3 ye).


jubah, jubah moden, dress, shopping online, zalora


Tapi... Kat mana sebenar nyer korang boleh beli jubah dan dress Muslimah yang cantik2 ni. Kat mana?

Paling mudah, beli secara online. Salah satu tempat shopping online yang popular skang ni adalah Zalora. Memang ada banyak jubah moden yang terkini kat Zalora. Cara nak beli senang je. Korang klik je dekat link yang aku provide kat perenggan ke-2 tadi. Pastu pilih je yang mana korang suka. Rambang matalah hendak nyer.

Why shopping online? Sebab mudah dan senang nak tengok pilihan jubah yang ada. Scroll je. Kemudian klik beberapa kali, terus settle. Tinggal nak tunggu barang sampai depan rumah je.

Why Zalora? Sebab selaen daripada jubah moden yang trendy dan terkini, diorang juga ada offer tawaran2 yang menarik dengan harga yang cukup berpatutan.

Jadi tunggu apa lagi?
Jom la ke Zalora...


Friday, May 29, 2015

Pintu Masjid

Lokasi: Masijd Shah Alam


pintu masuk masjid, masjid shah alam
[Pintu masuk masjid]


Lalu masuk je pintu masjid bernombor 3 ni, member aku bersuara, "Elok la tu. Kita masuk pun bertiga."

Kemudian aku terfikir, kalau keluar nanti pintu nombor 5 macam mana??? Ada yang mengandung kembar 2 orang ke???


Saturday, May 9, 2015

Getah Pokok Mangga

getah pokok mangga, air gula


Kat depan rumah aku ada sebatang pokok mangga. Jiran aku nyer pokok. Elok berbuah. Since rumah aku ada 2 jenis kereta (satu lagi kereta wife), jadi kadang2 aku akan parking dekat bawah pokok mangga tersebut. Dan biasa la, kalo dah parking bawah pokok mangga ni. Kebarangkalian untuk kena getah pokok tu ada. Hasil nyer, titisan2 berupa droplet melekat kat kereta aku (rujuk gambar di atas).

Ada sekali tu member aku tegur, "Ni macam air gula je ni..." Aku dengan sarkastik nyer menjawab, "A'ah, memang. Memang kereta aku ni port orang buat meja makan". Hehehe... Tapi memang nampak macam air gula pun.



Saturday, May 2, 2015

Hari Buruh dan Hari Wesak

Tahun ni, Hari Buruh dan Hari Wesak jatuh dengan sangat cantik sekali pada hari Jumaat dan Ahad. So korang dapat cuti panjang dengan hari cuti am jatuh back to back dengan hari weekends. Ada yang dapat cuti 4 hari. Ada yang dapat cuti 3 hari macam aku. Tu belum campur yang amek annual leave lagi kan. Hehehe...

So korang apa buat cuti panjang ni? Melepak? Pergi kenduri?

Apa pun, selamat bercuti...

Nanti korang report kat aku apa korang buat masa cuti. Hahaha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...