Saturday, September 22, 2018

Laju Tak Ke Mana Pun



Bila korang terserempak dengan kereta yang bawak laju giler.
Pastu potong kereta korang bagai nak rak.
Pastu korang jumpa balik dekat traffic light.
Kereta korang sebelah2 pulak tu.
Pernah tak korang terfikir nak angkat tangan sambil tersenyum dekat dia?


p/s: siapa pernah buat, angkat tangan. *angkat tangan


38 comments:

Aisyah Sukor said...

Dulu, masa mula-mula dapat stereng, I was one of the speeder. Pernah la sekali tu, dah semangat potong org laju2 then jumpa dekat traffic light sebelah sebelah lepas tu angkat tangan. Sis pun balas angkat tangan sebab tak ingat pun ade potong kereta tu, maybe sebab kalut sangat lambat appointment. Habis appointment, reflect semula. baru teringat. hahahaha

Pha Is said...

hahaha.. kalau kereta mmg x berbaloi nak main potong2 ni.. nk potong pun x kemana.. x trafic light pun, bila dah potong, kereta depan tu pulak slow, nk potong susah. lain la kat highway..

tapi kalau moto lain cerita.. hahaha

reenapple said...

Pernah gak. Tapi tak pernah buat middle finger tu. Ehh

Faiz Zakaria said...

betul cakap Pha IS tu.. eh.. hahha

Hafiza AizZawa said...

nak jugak bukak tingkap nk tanya nak pergi mana tu? tapi takut sbb kita pompuan, kang dia tahan kete kang..

Etuza Etuza said...

Tak payah lah laju2 ya

zuhdi sanusi said...

dua2 aku rasa.,
kna ptong pastu msa jmpa kt trfik lig aku sengih je., dlm ati ckp lju2 pun jumpa lg.,
bawak krta laju pastu jmpa smula org yg aku ptong td kat trfic light., pun prnah gak.,
haha., sengal je rasa.,

Dunia Zumal said...

Kadang rasa macam nak tegur kenapa berhenti

E'in said...

Pernah. Hahahahaha

mamapp said...

Betul3.. last2 Kita gelakkan dia jugak

Pha Is said...

kembali menyepi nampaknya.. hahaha

Pha Is said...

hmm.. dah alang2 mai, kan la jugak komen.. hahaha

Nina Mads said...

hahahaa gelak jelah tgk perangai

LydSunshine said...

Tak angkat tangan. Selalu buat muka bongkak je pandang ke depan (walaupun bawak keta kenari jek. hehe)

Dunia Zumal said...

Selamat tahun baru 2019 yer

anamizu said...

salam tahun baru aswadz. TQ singgah blog ana.
pernah jugak ade terjumpe kes cmtu tp ana buat tak tau je hehe

Miezy 69 said...

Selalu akan duk sebelah akan pandang2 smbil gelak. Tp dorg selalu akan buat keras je x nk pndg kiri kanan da tau ramai duk tgu dia pandang nak gelak hehe

Nadratul Syazwana said...

Dulu selalu la fast adn furious ni. Sekarang dah malas. Sekarang jenis bawak chill chill layan perasan fikiran pun melayang hahahah. Karok dalam kereta, so bawak slow-slow pun okay dah. Unless rushing and nak cepat memang kita sejenis tak sabar sikit hahah.

Pha Is said...

mai nk cakap selamat tahun baru..

dear anies said...

sy dr dulu mmg takut nk bw laju2... biar laa org mrh ke janji sy selamat...

mamapp said...

Mana entry Baru aswadz...

Fahmi Video Channel said...

pernah gak le dok renung sesenyum masa kat trafik lite bila dah berenti sama

Cik Itah said...

selalu

Pha Is said...

haluuu..

Pha Is said...

2019 dah nih.. hahaha

Nina Mads said...

tak angkat tgn tapi booooooo kt dia. hahaha

Nina Mads said...

laju2 lps tu accident.. memang tak ada otak

Mime MF said...

haha buat geram je..bukan takat nak angkat tangan..rasa anak angkat buku lima pun hadooo ;p

Pha Is said...

x update sampai nina pun dah tukar DP.. hahaha

Nina Mads said...

sengal pha is!! hahaha.. selamat berpuasa semua :)

Nina Mads said...

nanti buat la air soda herbs tu. hehehe

dear anies said...

sy ckp geram kalau dia laju ms nk potong kita. lps tu terhegeh2 bla dah ada dpn kite...grrrrr

Ika.S said...

Hahahaha of course pernah buat hehe.

Ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2019/05/book-review-puaka-bundle-by-ayda-arianna.html

Pha Is said...

alamak, nina perasan pulak komen yg tu.. hahaha

Pha Is said...

saja mai nk ucap selamat hari bapa

mamapp said...

Lama aswadz x update

Cik Itah said...

sy tak drive hehe so xda pengalaman

arzmoha said...

Hai aswadz terima kasih sudi bw ke blog Saya. Tak pernah buat macam tu. Biasa lepas tu terus ajak race walaupun dia pakai Ferrari hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...