Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, February 28, 2010

Dari BL-5BT ke BL-4B

Haaaa... Mesti anda sumer tertanya2 apakah menatang BL-5BT dan BL-4B. Itu lah dia nama model bateri yang handphone aku guna. BL-5BT model yang lama dan BL-4B model yang baru. Tapi mesti anda tertanya2, nape aku guna model bateri yang laen. Panjang citer dia. Meh aku citer kan. Once upon a time... Eh...

Citer dia camni. Semalam, aku gi Giant, beli barang2 sket. Selepas aku melantak KFC kat sana, aku pun shopping ler beli barang keperluan (walaupun 2-3 barang je). So pastu, aku pun singgah la kat booth yang jual handphone2 ni (ada banyak kat situ). Niat di hati nak beli bateri baru. Al-maklum la, bateri yang aku tengah guna ni agak "kong" sket. Aku pun order, "Bro, bateri untuk ini handphone ada ka?". Lalu aku menyuakan handphone aku kat cina tu. Lepas dia dah tengok bateri jenis apa aku pakai. Pastu, dia pun bagi la bateri yang baru. Rm32. Kata ori, tp bila tengok, macam tak bape nak ori. Tapi biarlah, dah beli, guna aje la...

So malam tu aku cas la. Kan nak kena cas 8 jam. Nak masuk kan bateri pun satu hal. Apsal bateri baru ni cam besar sket. Padahal model dah sama dah. Lantak la. Aku pun tekan sampai masuk. Tapi bila start cas, cam takde respond je. Tapi aku biarkan gak. Sok pagi aku bangun, ingat nak guna la. Tapi handphone tu takleh on lak.

Last2, time lunch (ari ahad aku keje), aku pun gi la Giant tu balik, gi kedai tu balik. Orang kedai tu pun heran, nape bateri tu tak bole ngam ngan handphone. Last2, tauke tu belek2 bateri laen (ada la dalam 10-15 min aku tunggu), dia pun kuarkan bateri model yang laen. And bateri tu pun fits well. Jadi, itu la citer nyer how I end up from bateri BL-5BT to BL-4B. Tapi takut gak aku, kang kalo meletup kang macam mana... Haaa....

Nak ditamatkan citer, gudbye BL-5BT, welcome BL-4B...


Bateri HP lama yg "kong" tu.



Thursday, February 25, 2010

Menanti Waktu Pulang

Lagi sejam je waktu aku nak balik umah. Sebab ari ni ada board of director nak datang melawat lab, terpaksa la aku membantutkan segala keje2 yang aku nak laksanakan ari ni. Terpaksa la wat ari laen. Mula2 ingat diorang nak melawat belah pagi. So aku bajet nak wat aktiviti2 lab belah petang la. Last2 petang baru diorang melawat. Sudah nyer, aku duduk depan laptop je sepanjang hari. Nasib baek ada gak keje yang aku bole buat depan laptop. Contoh nyer, search video kat utube pasal mesin yang dalam perancangan nak beli, bayar duit tudung shawl untuk cik ida kita, update data2 sample aku yang dah lama aku update kan dan hantar beberapa emel kepada ahli2 projek aku.

Naseb baek la ada keje. Kalo tak, confirm ari ni ari yang penuh dengan kebosanan. (padahal kadang2 bole lak donload anime and bukak fb)


Tuesday, February 23, 2010

Pemandu yg x reti nak bg signal

Aku mmg cukup menyampah ngan pemandu2 yg x reti2 nak bg signal bila nak masuk simpang atau tukar lane. Apatah lg bila nak berhenti kat bahu jalan. Saya nak mencarut je bila perkara itu berlaku kat aku. Contoh nyer, hari ni, ada mamat tu nak berhenti kat bahu jalan. Dia nak beli air kat mak cik yang jual kat tepi jln kalo x slh aku. Bole dia tiba2 slow down, nak parking. Dah la x bg signal time dia nak berhenti tu. Terpaksa la aku guna kan skill aku utk control situasi. Ceish... Kurang asam boi btol beliau. Laen kali nak berhenti, bg la signal dlu. Kalo x tau lampu signal tu yg mana, sila rujuk gmbr di bwh.



Pastu, satu lg yg aku x paham ngan pemandu2 jln raya ni, ada pemandu yg x leh duduk elok2 dlm lane sendiri. Bwk la kereta tu elok2. Ni x, bole lak dia masuk lane aku sket. Mengganggu aku nak pecut je. Aku ingatkan dia masuk lane aku. Aku biarkan je la. Last2 dia stay mcm tu je. Haru biru aku dibuat nyer...

p/s: kpd pemandu2 di luar sana, bwk kereta elok2. Jgn jd org yg mcm aku mention ni.



Sunday, February 21, 2010

Ada gak blog rupa nyer aku ni...

Hehehe... Didorong oleh kebosanan ku di saat2 akhir waktu keje, maka terhasillah my personal blog. Previously dah ada blog dah, cuma berkongsi ngan buah hati aku, cik zuraida. So, x leh la merepek byk2. Nnt kena sound lak oleh si dia. Hehehe... Anyway, aku update bila aku bosan je kot. I'm not into blogging sgt. Just for fun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...