Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, June 15, 2014

Maleficent

Cerita di sebalik Sleeping Beauty

Baru semalam dapat melayan movie Maleficent nih. Time movie ni keluar dlu, goreng pisang panas jual tepi jalan je. Laju je abes. Tinggal seat depan je, in which aku malas dah la nak tengok sebab sakit tengkuk duduk depan nih. Next tayangan pun sama. Last2 cancel agenda nak tengok Maleficent waktu tuh.


maleficent, sleeping beauty, movie review


Kalau masa kecik2 dlu kita pernah baca citer pasal Sleeping Beauty, movie Maleficent ni merupakan cerita yang lebih menyeluruh. Maleficent ni merupakan watak jahat dalam citer Sleeping Beauty. Tapi movie ni menceritakan bagaimana Maleficent berubah daripada seorang yang baik hati menjadi jahat.

Permulaan movie ni menunjukkan dua negara yang berbeza. Satu negara dihuni oleh manusia dan satu negara dihuni oleh fairy. Tapi biasa la. Manusia ni kan tamak. Negara yang dihuni oleh fairy tu pun diorang nak usik. Tapi sebab negara tu dijaga oleh Maleficent, memang tak dapat la diorang nak usik. Sehinggalah Stefan yang mengenali Maleficent sejak kecil, mengkhianati nyer untuk menjadi raja. Yang selebih nyer korang tengok sendiri.




Movie ni memang best. Memang terpaku je mata kat skrin wayang tuh. Sebab jalan citer dia tidak slow dan menarik. Ada gak babak2 yang membuatkan korang terharu dan silap haribulan boleh mengalir air mata. Yang penting, movie ni boleh bagi banyak pengajaran kat kita. Thumbs up...




16 so full of themselves :

tenku butang said...

laaa.. Angelina Joilie ke tu? patut le macam kenal je muka dia.. hu3.. cantikkkk

aienzunnur said...

★★★★★

Sylarius Yusof said...

Kira cerita Maleficient ni macam cerita origin dia la yer. Eh, dah macam cerita X-Men Oringin pulak kan. Hehe

Niesa said...

harapnya berkesempatan la nk tgk cite ni..tgk org review mcm best je..hehe

n O e s u h a i m i said...

bess je review tu...

Pha Is said...

dah lama x tengok wayang, sebab sibok nk dekat exam.. skrg exam dah habis.. hmm.. citer apa yg nk tengok ntah. hehehe

Azlan Strider said...

aku dari aritu sampai sekarang tak sempat nak tengok..bila mula2 keluar, asyik full house..dtggu lama skit, masa nk tgk wayang pulak yang takde..hehehe

Regards,
-Strider-

Azlan Strider said...

aku dari aritu sampai sekarang tak sempat nak tengok..bila mula2 keluar, asyik full house..dtggu lama skit, masa nk tgk wayang pulak yang takde..hehehe

Regards,
-Strider-

Mime MF said...

haiihh ramainya dok review cite ni...weekend ni nmpknya kena p tgk jugak! hehuu

Aisya A. said...

mcm nak tengok lagi je. haha!

aswadz said...

@butang: laaa... angelina jolie la tuh. mesti tak sangka kan...

@aien: hehehe...

@sylarius: lebih kurang mcm tu la.

@niesa: sempat...

@noe: best woo...

aswadz said...

@phais: tggu transformer la bro.

@azlan: memang full house kalo pergi time movie tu baru keluar.

@mime: sila2...

@aisya: hehehe...

Pha Is said...

ha ah.. mmg target transformer plak..

aswadz said...

hehehe...

9n0L4 said...

tak dan pun nk tgk cite ni. kbykn cite disney mesti best. :)

aswadz said...

hehehe... kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...