Saturday, July 7, 2018

Wrap Up Raya 2018

Aku rasa macam dah lama tak letak gambar family kat dalam blog ni.
Dan aku pun bukan jenis suka bergambar sangat.
Tapi since baru lepas sambut Hari Raya kan.
So why not la up gambar sket kat sini kan.


hari raya, hari raya aidilftri
[My family]


hari raya, hari raya aidilftri
[The bigger family]


Tahun ni Raya belah family aku dulu di Kuala Kangsar. Raya ketiga baru balik belah Kelantan pulak. Hari pertama just melawat saudara-mara dekat2 je. Raya kedua baru pergi melawat saudara-mara area Ipoh lak. Bila dah penat melawat, masing2 dahaga nak minum air (walhal masing2 melantak banyak dah), so singgah la AEON Klebang Ipoh. Ni boleh dikatakan merangkap makan malam terus.


hari raya, hari raya aidilftri, aeon klebang
[2nd Syawal melepak kat AEON Klebang pulak]
 
 
Raya ketiga, lepas Subuh terus gerak balik Kelantan. Kalau gerak lambat2 nanti, ntah pukul berapa sampai nanti. Tapi alhamdulillah, rezeki hari tu. Jalan tak jem sangat. Raya keempat pulak terus gerak ke Marang Terengganu. Family day konon2 nyer.


hari raya, hari raya aidilftri, marang, terengganu
[Family Day di Marang, Terengganu]


hari raya, hari raya aidilftri, marang, terengganu


Tak banyak tempat pun kitorang pergi jalan2 kat Terengganu tu. Banyak masa habis kat mandi pantai, barbeque. Hari Raya kelima  tu sempat la pergi Pasar Payang dan Masjid Kristal. Pastu balik semula ke Kelantan. The rest, melepak kat rumah (ada la jalan sket2) sebelum balik Kulim.

Yang best nyer, Raya kali ni boleh layan World Cup jugak. Hahaha...


8 comments:

Siti Yang Menaip said...

Syawal masih bersisa beberapa hari.. Salam Aidilfitri =)

paridah said...

WAH HAPPY FAMILY SERONOKNYA BERAYA DI KAMPUNG HALAMAN

ewanthology said...

kira meriah jugaklah tu rayanya...syok !

Pha Is said...

akhirnya! ada update.. hahaha..

dear anies said...

beraya di tepian pantai gituwwww ;-)

Dunia Zumal said...

Wah bestnya dapat berkumpul ramai-ramai

zuhdi sanusi said...

wah beraya sakan ye.,
syok la.,

Pha Is said...

nk dekat raja haji dah ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...