Monday, November 12, 2012

Durian Crepe

Durian Crepe atau Crepe Durian, ikut la mana satu yang korang sker nak sebut. Musim durian dah tiba. So ada satu jenis makanan yang tiba2 hangat diperkatakan. Durian Crepe. Aku masa dengar crepe2 nih, aku ingatkan makanan yang ala2 kerepek. Rangup bila dikunyah. Kruk kruk. Tapi bukan rupa nyer.




Terima kasih la kat wife aku sebab orderkan untuk suami dia makan. Kalo tak, sampai bila pun tak tahu yang Durian Crepe ni takde kena mengena dengan kerepek daripada segi rupa mahupun rasa. Hahaha... Durian Crepe ni order kat Kulim je. Senang citer. Tak yah cari jauh2. Order ngan Kulim Cupcake je. Kalo nak check-it-out FB dia, klik kat SINI. Sape2 yang duduk Kulim or yang berdekatan ngan Kulim, boleh la tengok2 blog dia. Dia bukan setakat wat Durian Crepe je. Kek cupcake sumer dia wat kalo tak silap.




Rasa Durian Crepe ni memang sedap tak hengat. Lagi2 aku ni jenis minat makan durian. Kopek sendiri je malas. Hehehe... Sedap memang sedap. Rasa macam nak makan lagi. Tapi nak makan banyak pun susah gak. Sebab bila sendawa, keluar bau durian. So kalo nak makan banyak, elakkan berada di tempat yang ramai orang. Nanti orang laen rasa tak selesa lak.


p/s: fenemone crepe melanda dunia blog. bukak blog ni, citer pasal durian crepe. blog yang tu pun citer pasal benda yang sama.


24 comments:

azstory said...

wah sedapnyaa..! tp ada kesan sampingan makan durian ni..

aienzunnur said...

Dok rajin mkn pong.

LaLa mhdnor said...

nak try buat, ada resipi x?

amranaiman said...

bukak blog lu pun cite psl mende ni haha.. sdp benarkah? aku jauh di perantauan ni huhuhu :P

LelakiSemalam said...

kompom kalau dapat aku belasah habis!

chemay said...

tak penah dengar pungg.
sadis betul chemay nihh
T___T

Aida Omar said...

ok jauh ketinggalan tak pernah dengar pasal crepe durian nie.. nak terjah blog sana lah nak tengok macam mana dia buat eh. ada apa isi dia.. slurrppp tetiba bau durian menjelma. haih.. haha

Siti Humaira' said...

kasi resepi sikit, nak cuba :) http://studioous.blogspot.com/

CekbOlat-bOlat said...

mcm kerepek ke ape ?
durian mmg sedapp .
penyakit pun naik sedap .

NIA SI DRUMSTICK said...

wahh..cm sedap je ni..tak penah tau pon kewujudan nya ni..

LydSunshine said...

Makan benda ni sama je mcm makan durian yg sebenar kan? Aku kalau makan yg org lain buat okay la... Sebab aku suka aku takyah susah2 bergelumang dgn duri dan biji durian. Tapi kalo aku yg kena buat utk org, aku tak rasa aku suka. Tak kuasa aku nak amik isi durian kumpul byk2 then masukkan dlm crepe, pastu bila org makan, sekali ngap dah selesai. Buat penat aku je. Heheh.

Yaya Kulimcupcake said...

wow!thanks empunya blog buatkan entry pasai blog kulim cupcakes ;)

zila manaf said...

one day nk terai lah hihi

puteri kasih said...

baru first time baca tentang durian crepe dalam blog ni..nampak sangat puteri ni ketinggalan..hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

tetiba nak buat entri durian crepe
;)

aswadz said...

@azstory: apa dia? bdn panas?

@aien: jeles ar tuh. kui3...

@lala: xde resipi sbb yg ni pun beli ngan org je.

@amran: sdp sgt bhai. rugi wooo kalo x rasa.

@lelakisemalam: jgn bantai abes. tggl kan kat aku sket.

@chemay: skang kan dah dgr. hehehe...

@aida: isi nyer sudah tentu ar durian.

@siti: resipi xde. sbb aku pun beli je.

@cekbolat: x mcm kerepek pun. lembut2 je. sdp...

@nia: aku pun tahu bila wife aku citer.

@lydsunshine: kalo pandai, bole jual apa. dpt untung.

@yaya: sama2. sdp durian crepe akak buat.

@zila: silakan...

@puteri: skang x ketinggalan dah la.

aswadz said...

@neon: dah pernah try?

Yaya Kulimcupcake said...

akak?erkk yaya baru 23tahun #sedih

cweet pinky said...

argh !! mesti sedap nih , tapi kat kulim jeke ?? reply kt CBOX pown okei ...

cahayaair said...

mana nak dapatkan benda nie?huhu..

aswadz said...

@yaya: yeke? hahaha... x tau lak saya. sorry.

@CP: kat sumer tempat ada je. tp kena cari la kalo nak yg area laen. aku tau yg area kulim je.

@cahayaair: cuba cari kat internet tgk sape yg wat kat area2 kamu.

Mohd Lokman Bin Ramli said...

teringin nak cuba.

aswadz said...

kalo begitu, cuba la.

Anonymous said...

It's in fact very difficult in this full of activity life to listen news on TV, therefore I just use the web for that reason, and take the newest information.

Also visit my page magnesium citrate saline laxative lemon does it help lose weight
My homepage : samsung galaxy note 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...