Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Thursday, November 15, 2012

Silent Hill - Revelation

 

Another review coming up this week. Movie kali ni adalah Silent Hill Revelation. Sebenar nyer aku ingatkan movie ni pasal hantu. Rupa nyer tidak. Ni sekuel Silent Hill yang sebelum2 ni (tak tahu ada bape citer sebelum ni). Yang sebelum2 ni sumer aku tak pernah tengok. So memang tak tahu langsung citer ni pasal apa. Tapi aku tahu ada game nama Silent Hill. Yesza... Muvi ni is based on that game.

Mula2 citer ni start, macam nak seram. Masa tu ingatkan citer pasal hantu ke hape. Laaaa... Rupa nyer citer pasal kuasa jahat. Dah macam citer Resident Evil pun ada. Sebab apa aku cakap macam tu? Sebab watak2 makhluk dia dah macam karakter Resident Evil lak aku tengok.




Ini mungkin pendapat aku je sebab aku tak pernah maen game Silent Hill dan tak pernah tengok filem2 Silent Hill yang sebelum2 ni. Tapi jalan citer dia agak kurang menarik. Mungkin ada sesetengah part tu yang bole tahan la. Tapi secara overall, tak menarik minat aku sangat.

Lagi2 sebab diri rasa tertipu ingatkan citer ni citer hantu, tapi bukan. So mood aku waktu tengok citer ni mungkin dah kureng sket.




14 so full of themselves :

Razil Tahir said...

tak tengok pun silent hill.. main game pun tak.. huhuhuhu

Mohd Shafwan said...

gamee...222

NIA SI DRUMSTICK said...

cm best je ni...:)
down load je mampu..nk tgk kat wayang ..huuu

kaishin said...

erm tak pernah tgk dan rasanya macam tak akan tgk citer ni..hehe

-meeSUPERGIRL- said...

mcm best ...

puteri kasih said...

kalau bukan cerita hantu..tak nak la tengok..hehe

Nurmujahidah Ismail said...

muja suka citer romantik sahaja,, kih3,, komedi pun ok gak la,, :) http://mujadafewa.blogspot.com/

LydSunshine said...

Ala.. citer hollywood mmg selalu watak2nya lebih kurang. Watak smeagol dlm LOTR kan lebih kurang je dgn Goblin. Pastu robot raksaksa dlm Avengers pun ada persamaan jugak dgn filem apa tu yg Rihanna berlakon tu?

Ain Dzaya said...

citer nie ala2 citer hantu jugak..tp memang best...

Ain Dzaya said...

citer nie ala2 citer hantu jugak..tp memang best...

Aida Omar said...

pernah main game silent hill nie sekali.. game dia lagi best kot tak senang duduk.. huhu.

cweet pinky said...

err , kalaw terjumpa , CP tgk kowt , macam bes , seram suam2 kuku kowt :P

amranaiman said...

lame x tgk muvie.. huhu

aswadz said...

@razil: hehehe... kalo maen game mgkn best kot.

@shafwan: 222 tu apa?

@nia: kalo aku tau xde best sgt, aku pun tggu download je.

@kaishin: hahaha...

@mee: kalo tgk yg sblm2 ni, mgkn la best. tp aku x tgk yg sblm2 ni. jd blur sket. dan tertipu. kih3...

@puteri: tgk la citer sinister. best.

@mujahidah: citer komedi aku pun sker tgk gak.

@lydsunshine: oooo... citer battleship tu ek.

@ain: tu la. nmpk cam citer hantu mula2. tp bkn rupa nyer.

@aida: yeke. nak try maen gak la suatu hari nnt.

@CP: sinister lg best.

@amran: busy la tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...