Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Saturday, November 24, 2012

Word Verification

Aku rasa pun sumer blogger2 pun dah aware kan pasal word verification yang muncul masa nak komen entri. Ada blogger yang pakai, ada blogger yang pakai. Macam aku, aku tak pakai. Fungsi word verification ni untuk nak make sure orang yang komen tu sebenar2 nyer seorang manusia. Hantu, zombie apocalypse dan makhluk yang seangkatan dengan nyer tak dibenarkan untuk komen sama sekali. Tapi ada satu masalah nyer dengan penggunaan word verification nih untuk orang2 yang nak komen entri kita.




Masalah nyer bila word verification tu kuar tahap yang gaban susah. Bila tekan2 pun, alih2 salah. Aku pernah jumpa yang tahap verification dia bole tahan susah. Perkataan panjang. Nombor lak kecik. Salah sekali mungkin orang tak kisah la. Tapi kalo dah 2-3 kali salah, aku sure orang tak komen dah. Diorang terus tutup je blog tuh. Kan rugi satu komen yang membina mahupun komen tak berapa membina.

Tahap kesusahan word verification ni bole adjust ke? Aku tak pernah guna, so tak tahu. Kalo bole adjust, jangan la letak tahap kesusahan yang tinggi. Kalo bole, tak yah letak langsung la. Apa salah nyer kalo hantu ngan zombie pun nak komen blog korang. Makna nyer blog korang famous amos la tuh. Hehehe...


18 so full of themselves :

the malay male said...

Itu lah, leceh tul klu ada benda ni

Cik Ain said...

kalau jumpe blog yg ada W.V mang aku delete terus ,semangat nak komen pastu terpacak W.V adess

اميره said...

ubah je lah kat setting . no W.V . senang sikit orang nak comment .

vanilla said...

penah nak komen 1 blog nih...4x try..sume slh...gile ssh huruf2 dia...ahhhh...stress...last2 xkomen!

kaishin said...

kadang tu fikir 3/4 kali nak komen ke tak nak kalo blog tu guna WV ni..

miszfazierra said...

banyak kali terkena yang tahap gaban susah. last2 den malas nak komen. haha.

azstory said...

tension gak kengkadang.. skali dua tahan la kalau tersilap kalu dh banyak kali nak2 lak line tenet lbh slow dr siput memang hilang la nafsu nk tinggalkan komen..hehe

-meeSUPERGIRL- said...

ha tu la . ad yg kua 4juta kali . hish

Aida Omar said...

part nie paling tension.. haha. no kalau senang tak pe lagi, nie no kabur2 kecik pulak.. haih betul2 menguji kesabaran..

aswadz said...

@malay male: agak leceh sket.

@ain: amboi... delete terus dia.

@ieyha: btol2.

@vanilla: hehehe... kesian. sama la kita.

@kaishin: aku komen je. kalo asyik slh je, baru aku stop komen.

@fazierra: bila slh tu yg jd tension.

@azstory: hahaha... line internet slow pun satu hal gak.

@mee: amboi... sampai 4juta kali ek. bape hari agak2 amek masa nak reload 4juta kali? hehehe...

@aida: hehehe... kalo senang2 xde mslh.

puteri kasih said...

agak menyusahkan juga bila banyak kali salah...haha

KorN said...

ahahahaha.. sabar je laa aswadz...ape boleh wat.. ikut jer ape yg word verification tu nakk...

aswadz said...

@puteri: bila byk kali slh, jd tensen lak.

@korn: aku x nak ikut.

Dikbi Kamaruddin said...

tension betul kalu salah, lgpun kita bukan robot...adesss.

Crack said...

-_-" situasi, cermin mata atas almari, jauh, lappy atas katil...yang number tak nampak sangat...try sekali...takleh..try dua kali...takleh...hurm...esok la komen...

aswadz said...

@dikbi: btol2.

@crack: awat cermin mata ada atas almari lak?

mr. kopi pasta said...

hahaha biasanya blogger tahap dewa retis jer yg pakai captcha ni sbb diorg enable anonymous commenting..tp yg paling aku panas, dh la pakai captcha lps tu komen kne moderation dulu LOL..buat ssh nk komen jer...sigh

aswadz said...

hehehe... baek x yah letak captcha kalo dah ada moderation.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...