Monday, October 27, 2014

Annabelle

Horror story turn into semi-horror.

Korang pernah tengok movie The Conjuring? Kalo pernah, tentu korang tahu pasal patung Annabelle yang menyeramkan ni. Patung ni pernah buat kemunculan cameo dalam filem tersebut. Movie Annabelle yang ni lebih kepada menceritakan how it all started. Macam mana satu patung yang biasa, menjadi satu patung yang berhantu dan angker. Hahaha... *gelak seram


annabelle, movie review, review


Sebelum korang baca review ni, do know that this story is real. Annabelle is real. Kalo korang nak baca the true story, klik kat SINI. Movie ni mengisahkan sepasang suami isteri bernama John dan Mia, yang sedang menunggu kelahiran cahaya mata. John yang mengetahui yang Mia gemar menyimpan koleksi patung, menghadiahkan sebuah patung (rujuk gambar atas) kepada nyer.

Mula2 takde apa yang berlaku. Sehinggalah suatu hari, rumah diorang diceroboh oleh penganut ajaran sesat aka satanic cult. Dan salah seorang daripada mereka membunuh diri untuk mengelak daripada ditangkap, sambil memegang patung tersebut, di mana beberapa titik darah menitik atas patung tersebut. Pengikut yang mati bunuh diri itu dikenali sebagai Annabelle Higgins.




Creepy? Well, not really. Maksud aku, citer ni la. Real life dia mungkin scary la. Hahaha... Sebab apa aku kata not really creepy? Pertama, jalan citer yang terlalu panjang sampai menimbulkan element2 kebosanan dalam diri. Bila dah rasa bosan, citer yang horror pun dah jadi tak horror dah. Kedua, part horror tu sket sangat.

Tak dinafikan, agak seram gak babak2 horror dia (kalau tengok kat rumah aku tak tau la seram ke tak). Tapi sebab mungkin dah agak bosan kan. So bila tengok pun macam dah tak scary sangat. Bayangkan korang kena tengok 90% of the story, which is agak bosan, untuk mendapatkan 10% part yang seram. Worth it? Korang judge sendiri.




24 comments:

Kesuma Angsana said...

nak tgk tapi anak2 tak mau pulak hehehe.... done nuffnang kat sini

cahyo jm said...

ngeri dan menegangkan nih film,,,makasih 4share

lynndamya said...

Salam singgah :D hahaha masa mula2 keluar dulu, aku semangat betul nk tgk, tp sampai laa ni masih lom tgk sbb ramai org ckp xbest..T_T aiyoo~

Aisya A. said...

member2 ckp tak best so mmg tak lah nk g tgk. huhu

Mia Liana said...

tak berani tengok.... takut...

- Mia Liana -

Amanina Mads said...

xtgk lg sbb dh tgk the conjuring. hehe. xsangka patung ni betol2 wujud. seramnyaa

Bunda a.k.a KN said...

Assalam...
Bunda ni jenis penakut...nak tengok...memang tak lah...

ma ❥ said...

tak boleh kasi sampai 3* utk 90% bosan 10% seram tuuuu..

Hikayat Seorang Budak said...

banyak sangat part bosan ke? haha. malas la nak tgk :)

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

hana hadi said...

lama xberupdate nih..

Sally Samsaiman said...

belum tgk lagi sebenarnya..hahahaha

iAmCekbolat said...

haaa betul . bosan kot, seram dia kejap sangat . hmmm

Pha Is said...

cerita seram ni x layan sangat.. so, kalau orang kata best macam man sekalipun, x de feel nk pi tengok..

Mime MF said...

kalau tgk cerita ni aka cerita seram seminggui kepala ni dok teringat je...serammmm

cweet pinky said...

Hehe, salam singgah, CP tak tengok pun citer nih, hampir2 nak tgk wayang citer nih tapi tak jadi bila budak2 sekolah tempat CP praktikum, kater tak best...tgk Dracula Untold, hm...tak best juhak, filem tuh menghina Islam....

Pha Is said...

lama menyepi nampaknya...

Anonymous said...

update2....jgn x update...;)
#biaqbiaqbiaq #tampaqnak

aswadz said...

@kesuma: anak2 takut ek. hehehe...

@cahyo: sama2.

@lynndamya: kurang best sket.

@aisya: agak menghampakan juga la.

@mia: hehehe...

aswadz said...

@amanina: tp citer ni x sama dgn the conjuring.

@bunda: penakut rupa nyer. hehehe...

@ma: hehehe...

@hikayat: byk jugak ler.

@aquarius: terima kasih sudi dtg blog ni.

aswadz said...

@hana: hahaha... lama jugak la. bz.

@sally: boleh fikir 2 kali kalau nak tgk.

@bolat: kannn...

@pha-is: takut ke? kih3...

@mime: hehehe...

aswadz said...

@CP: nsb baek x tgk.

@pha-is: bz sket ngan keje. x sempat update blog. hehehe...

@anon: baekkk...

Amanina Mads said...

tau xsama tp xdpt tgk lg... huhu

aswadz said...

hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...