Saturday, September 27, 2014

Konfius dan Ayat Tak Lengkap

Konfius. Ayat tak lengkap. Apa kaitan nyer?

In before... Lama giler aku tak update blog. Hahaha...

Ehemm... Aku percaya ada sesetengah daripada kita yang selalu bila time bercakap, ayat mesti tak habis. Tergantung. Mengharapkan kawan kita faham terus. Well, kadang2 diorang faham je. Cuma mungkin la kadang2 tu diorang lambat tangkap kan.


Situasi
Perbincangan tentang pendaftaran mana2 event (malas nak fikir event apa)


Staff A: Ko dah bagi ke?

Staff B: ?????????


confuse, konfius



Kan senang staff B nak jawab kalo staff A tanya "ko dah bagi nama ke belum?"


Tapi... Admit it. Korang malas. Aku malas. Kita memang pemalas. Dan kita memang suka bagi orang konfius. Hahaha... Dan sometimes memang best kalo dapat troll orang yang cakap tak lengkap nih.


Situasi
Lebih kurang sama macam situasi di atas. List nama untuk sesuatu training di office aku.


Member: Nama ko ada?

Aku: Ada. Nama aku Aswadz.

Member: $@%&#&T%%$@$@#@


24 comments:

Noor Mala Shahar said...

BERTENANG

MENABUNG

mujahidah maisarah said...

nice.

aswadz said...

@nmr: terima kasih sudi melawat.

@mujahidah: mekaseh.

Teena Tna said...

kalau saya bila cakap pastu ada org tanya pasal benda tu, akan jawab 'takde papela' atau 'rahsia'.

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

P.Ramli pun kata 'cakap biaq terang' hehe ^_^

Azlan Strider said...

hahah...betul2, kadang2 benda macam nie boleh terjadi..lebih2 lagi kalau dalam kepala org yg bercakap tu rasa kita tau apa yg dia nk cakap..hehe

Regards,
-Strider-

LydSunshine said...

kalo jwb gitu kat kwn yg boleh bwk bergurau, takpe le. kalo jenis yg tak makan gurau, silap2 lebam bijik mata.

Aisya A. said...

sama dengan intonasi. ingatkan nk sambung ckp lagi tapi rupanya2 sampai takat tu je.. mcm ayat yg bukan dinoktahkan tapi dikomakan.

er, mcm pelik je ayat ni.. mcm confusing pun ade.

zuhdi sanusi said...

huhu., sudahnya masing2 xpaham..,

hana hadi said...

Erm..hana ni jenis yg blur gak.kkdang2 xtrjawab hana sampaiah org tu ulang ayat kali ke 2 ketiga.kali ketiga bru org tu buat ayat pnuh.hehe nasib org tu paham hana.

Erk, kita kwna faham org ka org yg kna faham kita ek..
Blur x komen hana :P

Jari Manis said...

terima kasih kerana sudi singgah di blog JM...so ini kunjunga balas :-)

cakap x habis?..org mcm ni GERAM jek

Ambo Akhil said...

hahah..last2 kita yg kena cuba fikir n faham apa yg cuba ditanyakan

ewanthology said...

dah sudah?


oppsss

hainom OKje said...

Jap....jap....ni nak tanya ni blog mana satu yg valid ni.....
Okje selalu cakap tak habis haha....mmg buat org konfiuslah senang cite....maklum ajelah dik hihi

Ann Ishak said...

blur sekejab situasi yang ke dua tu

Belog Santai said...

Selalu gak terkena..Bluurrrr aje...

Eye_nee said...

Jwb jer terus terang

"Aku tak paham apa soalan yg ko tanya ni"

Khai♥Rin : anies said...

sy x fhm ;-)

aswadz said...

@teena: haaaa... yg "xde apa2 la" tuh, aku pernah buat gak.

@zumal: btol tuh.

@azlan: tu yg main agak je. kalo btol xpe la. kalo salah?

@lyd: ngan kawan2 je. ngan org laen aku pun x berani nak buat.

@aisya: situasi mcm tu pun aku pernah alami gak.

aswadz said...

@zuhdi: hahaha...

@hana: x blur gak la jawapan hana tuh. boleh difahami. hehehe...

@jari: kadang2 geram. tp kadang2 boleh buat kelakar gak.

@akhil: kalo mls fikir, tanya je balik.

@ewan: errr... sudah. hahaha...

aswadz said...

@hainom: ni main & personal blog.

@ann: hehehe... x paham la tuh.

@belog: sama la kita.

@eyenee: pun boleh...

@khai: tang mana x paham tuh?

Amanina Mads said...

selalu mcm blur kalau ada kwn cakap separuh tp ada juga yg boleh faham maksud.

Anonymous said...

kalo situation cmni...
"....ye laaa....aku jugak!!.."
acane nk respon...:p

aswadz said...

@amanina: yg pelik sgt tuh, mmg x paham lgsg la. hehehe...

@anon: acane tuh???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...