Saturday, November 9, 2013

Tournament Bowling

Sejak group STA kitorang bubarkan sebab dah makin tak ramai nak join maen bowling malam2, dah agak kurang dah aktiviti maen bowling nih. Cuma kadang2 tu kalo member ajak maen, aku join je. Hehehe... Baru2, tempat keje aku ada menganjurkan tournament 9-pin bowling. Seminggu sebelum cuti Deepavali ngan awal Muharram.


penganjur, tournament, bowling
[Pihak penganjur baru on da way nak prepare]


Aku pun skali dalam group penganjur sebab aku salah satu AJK dalam kelab. Memang kelab ni yang handle event2 tak rasmi tempat keje aku. Contoh nyer jamuan hari raya, berbuka puasa dan tournament2 sukan yang laen. Sempena nak sampai hujung tahun nih, tournament bowling ni antara aktiviti terakhir kelab sebelum ahli baru dilantik untuk sesi tahun depan.


pingat, tournament, bowling
[Selaen dapat hamper, pemenang akan dapat pingat gak untuk digigit2]


Actually tournament ni tournament tertutup je. Cuma untuk pekerja ngan ahli keluarga je yang boleh join. Sebab tuh buat hari Sabtu supaya staff2 boleh bawak family bersantai sekali. Baru meriah kan. Memang riuh la tempat bowling ari tuh. Nak tahu sape pemenang nyer?


juara, tournament, bowling
[Sendiri anjur, sendiri menang]


Hahaha... Tak expect menang pun sebab atas kertas, ada banyak calon favourite laen yang diramalkan atas menang. Bak kata orang, tengok lengan la. Bila hayun confirm pin bowling meletup. Tapi nampak nyer, time hari pertandingan sumer calon favourite agak hancuss permainan termasuk la member2 aku. Mungkin jugak sebab ahli kumpulan laen tak perform kot. Sorang2 je perform pun tak jalan gak.

Tapi apa pun, terima kasih kepada skuad penganjur kerana berjaya membuatkan event ni havoc.


penganjur, tournament, bowling
[Sebelum balik, WAJIB posing]


16 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

menarik nye dpt piala...

hehe.

Muhammad Khairuddin Lim said...

dah lama tak blowing..

LydSunshine said...

penganjur dilarang join sebab nanti jadi cam ni la... sendiri anjur sendiri menang,

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

apa-apa pun, tahniah sebab menang.. :D

AZM Venture said...

power gilerrrrrrr

KongsiBlog said...

wow.. siap berpiala lagi.. real tournament ke.. peringkat ape tu..
tahniah sebab menang :)

vanilla said...

tahniah la menang..hehehe

aisya said...

tiba2 teringat sorg member ni. dia mmg aktif main boleh.. wakil itu, wakil ini.. wakil negeri pun pernah. kalau tengok lengan, mmg besar sebelah. mcm lengan popeye pun ada. haha!

Amanina Mads said...

dh lama xaktif main bowling.. rindu pula nk main. byk pingat yg dpt tu :)

aswadz said...

@rapunzel: menarik lg dpt hamper. boleh melantak sakan.

@khairuddin: aku pun dah lama x gi blowing nih.

@lyd: hahaha... terpaksa join utk memeriahkan lg majlis.

@aiza: terima kasih.

@azm: power dowh...

aswadz said...

@kongsi: tournament tertutup je, sesama staff kat tmpt keje.

@vanilla: mekaseh. hehehe...

@aisya: hahaha... tu confirm terel maen bowling nyer.

@amanina: kalo ada free time, gi la maen sorang2. hehehe...

Nashrul Sabri said...

wah! bowling competition.. best²..

Cik Yaya said...

wahh mmg untuk digigit ye pingat tu ^,^

Pha Is said...

basarnya pingat tu.. hehe

puteri kasih said...

aik penganjur plak yang menang yer..hehe

aswadz said...

@nashrul: mmg best. lg2 kalo menang. hehehe...

@yaya: a'ah. mmg utk gigit2 je.

@pha is: nmpk bsr ke?

@puteri: hehehe... nak wat camne. calon favourite x perform hari tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...