Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Saturday, September 13, 2014

The Heirs

Actually daripada bulan lepas lagi aku nak buat review pasal k-drama ni. Bukan drama baru pun. Tapi takde la lama jugak. Hehehe... Baru je lepas tengok bulan lepas. Tapi sebab kemalasan melanda, ditambah pulak dengan ingatan yang kejap ingat kejap lupa, terus tak buat sampai sekarang. Hari ni baru ada kerajinan untuk menaip review.




The Heirs ni lebih merupakan kepada kisah cinta antara Kim Tan (lakonan Lee Min Ho) dan Cha Eun-Sang (Park Shin-Hye) yang berbeza darjat. Kim Tan datang daripada keluarga yang kaya manakala Cha Eun-Sang pula hanya merupakan anak kepada orang gaji. Dan kebetulan, emak Eun-Sang bekerja dengan keluarga Kim Tan.

Drama ni juga turut memaparkan beberapa konflik yang berlaku di sekeliling Kim Tan. Konflik Kim Tan dengan abang nyer. Konflik Kim Tan dengan rakan2 nyer, lebih2 lagi bekas kawan baik nyer, Choi Young-Do (Kim Woo-Bin). Yang penting, semua konflik ini berlaku kerana Kim Tan dan rakan2 nyer yang lain merupakan waris kepada perniagaan keluarga masing2. Nak tahu jalan citer dia macam mana, kena la tengok sendiri.




Secara general, drama ni boleh tahan best. Up sket from average. Permulaan dia agak bosan sket, so momentum aku untuk tengok tu agak terbantut sket. Tapi bila dah sampai tengah2 sket, baru rasa macam best sket nak tengok. Bila dah start rasa best tuh, baru la syok melayan citer nih.




10 so full of themselves :

hana hadi said...

eh2 dah bertukar wajah la blog ni :)

Aisya A. said...

ha itu lah, awal2 tu rasa mcm kureng sikit kan. hehe

LydSunshine said...

lee min ho aku minat.

Amanina Mads said...

boleh tahan drama ni.. pelakon pun hensem.. hehe

Kesuma Angsana said...

Salam jumaat yer !citer ni my sister2 and my daughter ler yg minat sungguh hehehe

aswadz said...

@hana: tukar sket2 je.

@aisya: haaa... ingat aku sorang je rasa mcm tuh.

@lyd: park shin hye aku minat. hahaha...

@amanina: no komen. hehehe...

@kesuma: hehehe...

hainom OKje said...

Cite Korea yeh.....ohhh okje kurang suka layan drama korea...kalau drama melayu, suka....

aswadz said...

sy kureng tgk drama melayu. sbb byk yg cliche.

Anonymous said...

pasni pinocchio plak....kasik habih master's sun dolu...kompom gelak guling2...hehehe

aswadz said...

hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...