Monday, September 8, 2014

Lucy

Bukan nama pelakon. Bukan nama model. Lucy yang aku nak ceritakan ni movie. Ye, movie. Mesti ramai antara korang yang dah tengok pun kan. Macam la aku tak tau. Korang tengok sebab Scarlett anak Johan tu kan... Yela, Scarlett Johansson (baca: Johan's son).


lucy, review, lucy 2014


Aku pun dah tengok 2 minggu lepas (jangan tanya kenapa ari ni baru nak baru publish, soalan cliche tuh). Memang best. Citer movie action yang disaratkan dengan scientific kind of a story. Which make it more interesting. Kadang2 memang terfikir gak apa akan jadi kalau manusia ni menggunakan 100% otak kita. Will it make the world a better place or not. Dapat superpower gak ke macam si Lucy ni?

Kalau korang nak tahu, Lucy lakonan Scarlett ni berubah daripada manusia biasa kepada manusia yang luar biasa bila dia menjadi keldai dadah dan dadah sintetik CPH4 yang di simpan dalam perut nyer bocor lalu memasuki sistem tubuh. Secara tak langsung, CPH4 di berasimilasi (dasat ayat ni, 1st time guna dalam blog) dengan sistem tubuh Lucy, lalu unlock keupayaan otak dia. Nak tahu lebih lanjut, watch this trailer. Kalo tak cukup, pergi tengok movie dia.






6 comments:

Aimi Syafiqah said...

Best cerita ni ^^

vanilla said...

best cite lucy ni...tapi kalau anda tak minat cerita2 sains fiksyen, mungkin tak minat cite ni...hehe

aswadz said...

@aimi: memang best.

@vanilla: hehehe...

Aisya A. said...

scarlet anak johan? hahahaha!
adoi pun boleh lah..

lepas ni jgn ade yg cari cph4 dan makan semata2 nak jadi mcm lucy. XD

Mime MF said...

adik sy ajak byk kali dh tgk cerita ni tapi busy..tak sempat nk p tengok..;p

aswadz said...

@aisya: hehehe...

@mime: yeke. rugi tak tgk. best tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...