Friday, January 4, 2013

25 Movie Terbaek 2012

Sepanjang 2012, ada banyak movie2 yang dikeluarkan. Ada yang terbaek. Ada yang so-so je. Ada yang tak menarik. Ada gak yang ntah hape2. Since kita dah menganjak ke tahun 2013, apa kata kita imbas balik antara movie2 yang terbaek 2012.


1. The Amazing Spider-Man

[Review blog di SINI dan SINI]


2. The Hunger Games



3. Skyfall

[Review blog di SINI]


4. The Avengers

[Review blog di SINI]


5. Prometheus



6. The Dark Knight Rises



7. Safe House



8. The Bourne Legacy



9. John Carter



10. Taken 2



11. World War Z

12. Total Recall

13. Django Unchained

14. The Expendable 2

15. Ghost Rider: Spirit of Vengeance

16. Wrath of the Titans

17. The Hobbit: An Unexpected Journey

18. Haywire

19. That's My Boy

20. G.I. Joe: Retaliation

21. This Means War

22. Hansel and Gretel Witch Hunters

23. The Watch

24. Battleship

25. Men in Black 3


[Klik untuk tumbesaran yang sihat]


Tapi kalo tak silap aku, ada gak movie yang blom tayang lagi tersenarai dalam list 25 movie top 25. Contoh nyer G.I. Joe Retaliation ngan Hansel and Gretel. Dua2 movie ni memang aku akan gi tengok kalo ada masa lapang. Planning awal2 ni. Kih3...


Sumber: IMDb


14 comments:

Razil Tahir said...

frankly cakap, cuma tengok The Hobbit, Battleship, dengan The Avangers jer... huhuhuhuhu

say to easy=) said...

last 2012 tgk the hobbit..not bad la sbb saya pengikut LORD..hehee

aswadz said...

@razil: aku pun takat tgk 5 je drpd 25 movie tuh.

@saytoeasy: aku x tgk sbb LOTR pun aku x tgk.

vanilla said...

g.i joe ngan hansel n gretel wajib tgk nnt...yeayy

from the list, yg best for me ialah;
spiderman
skyfall
avengers
this means war

django unchained mcm menarik la...kena tgk nih
john carter bosan la

aienzunnur said...

20, 22
dlm list..haha
soon

aienzunnur said...

20, 22
dlm list..haha
soon

Hans said...

lebih separuh daripada list nih aku tgok
hehehehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Skyfall x tgk!!

Nafisa81 said...

john carter pun masuk list...sungguh membosankan citer itu...suka taken 2...tp lg suka taken yg 1st

LydSunshine said...

Ranking terbaik ni ko bagi ke? Atau international vote? Bagi aku the avengers yg paling aku suka. The Hunger Games tu cemana bleh termasuk dlm movie terbaik? Tak cukup kick la. Sama jugak macam Prometheus. Ngarut je citer tu sampai ke sudah aku terpinga2 sbb dia habis tergantung mcm nak bersambung. Then Wrath of The Titans pun merapu. Itu personal opinion je la.

aswadz said...

@vanilla: hehehe... nnt kita tgk sama2.

@aien: sama la. wajib tgk.

@hans: wahh... mmg pengunjung pawagam yg tegar.

@leeza: kalo x tgk, bole download dan tgk. hehehe...

@nafissa: taken ngan john carter, dua2 aku x tgk.

aswadz said...

@lyd: aku amek kat IMDb je. aku x tgk pun sumer citer2 dlm list tuh. maybe dia rank ikut kutipan tiket kot. ntah la.

cweet pinky said...

rajen tgk wayang ek cik aswadz nih ? hehehe ~

aswadz said...

x rajin sangat pun. tp kalo rasa citer tu best, baru gi tengok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...