Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Friday, July 13, 2012

The Amazing Spider-Man

Macam biasa. Review aku of coz seminggu atau dua minggu lambat daripada tarikh aku tengok kat pawagam. Biasa la. Orang yang busy ngan kerjaya memang macam ni. Hahaha... Minggu ni aku dok sibuk ngan training machine yang baru commissioning. So satu hari suntuk tak leh nak ngadap laptop. Balik pun lambat. Kesian kat wife aku. Time dia ada kat sini, time tu gak la aku nak sibuk. Tak leh nak balik awal golek2. Eh...




Citer Spiderman versi Tobey Maguire aku tak ingat lak aku tengok kat wayang ke atau tengok yang download nyer. Tapi yang penting, aku tengok la kesemua 3 citer dia. The Amazing Spider-Man nyer citer ni kebanyakan nyer berbeza dengan Spider-Man. Sape2 yang dah tengok tu paham la apa yang aku maksud kan.

The Amazing Spiderman-Man lakonan Andrew Garfield ni bukan lah sekuel kepada Spiderman 3 atau mana2 franchise Spiderman arahan Sam Raimi. Tapi sebenar nyer citer ni diolah semula oleh Howard Marc Webb mengikut komik asal Spiderman. Kalo citer Spider-Man musuh pertama dia Green Goblin, dalam The Amazing Spider-Man adalah The Lizard.




Aku bole katakan movie Spiderman yang ni lebih menarik berbanding sebelum ni. Sebab Spiderman kali ni lebih lincah, licik dan tangkas bila berlawan. Dan mungkin juga lebih tough (sebab muka Tobey Maguire tu cam lembik2 sket). Dan awek Peter Parker pun lebih cun dan hot. Hehehe...




Yang penting, korang tak kan rasa bosan bila tengok citer ni sebab aksi2 yang menarik dan juga babak yang kelakar turut diselitkan in between the storyline. Tapi kalo korang nak tengok The Lizard kuar, mungkin korang kena bersabar sket sebab "raksaksa" ni kuar lambat sket.

Overall, aku rasa movie ni korang wajib tengok. Kalo melepas, rugi. Aku dengar kalo tengok 3D, lagi best. Ada yang kata diorang hampir kena sepak ngan Spiderman masa dia melayang dari bangunan ke bangunan yang laen. Pastu sumer orang kata bila last2 tu, Spiderman shoot spider web kat diorang.




5 so full of themselves :

Cik tikah said...

best giler cite ni :D

piraaa said...

hero lama tetap cute, bwerkkk. haha

pepel said...

xleh blah ayat last tuh..haha

tirahzairi said...

pnah tgk dulu2

aswadz said...

@tikah: a'ah. best giler. kalo org giler tgk pun dia akan kata best.

@piraa: bluekk gak.

@pepel: hehehe...

@tirah: huntung laaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...