Saturday, July 28, 2012

Rumah yang Menyamar

Camouflage ni merupakan perkara biasa dalam kehidupan haiwan2 seluruh alam dalam memastikan survival diorang di muka bumi. Especially haiwan2 yang lemah dan tak mampu nak mempertahankan diri mereka sendiri jika berhadapan dengan pemangsa. Well, kalo diorang bole bercakap, mungkin diorang bole menggunakan skill diplomatik diorang untuk mengajak pihak pemangsa berbincang. Tapi apakan daya. Diorang tak leh bercakap. Hahaha...


[Katak men"camouflage"kan diri untuk mengelakkan diri daripada
kena pijak oleh manusia]


Tapi itu haiwan. Hari ni aku tak nak citer pasal haiwan nyer camouflage. Bukan haiwan je yang bole wat camouflage. Dengan kekreatifan dan kebijaksanaan manusia dekad ini, even rumah diorang bole wat camouflage. Nak tengok? Meh...


[Kalo terbakar, abes punah]


[Solid as rock]


[Cantik rumah ni. Jangan ada banyak serangga perosak sudah]


[Sekali pandang, macam lubang tandas pun ada]


[Yang ni style]


8 comments:

❤farahin izzati❤ said...

nanti nak buat umah mcm itulah, hehhe, mesti ramai orang xdtg raya hahaha sbb xnampak umah kita haha

Ameerul Ashraf said...

waaaa! cantiknye!
nak rumah cmtu jugak lah!

Cik tikah said...

cntik tpi x tringin nk dok sana. hahaha

sedutzone said...

heheheh.. rumah pon pandai menyamar ek?? macam tak bagi org datang jer?? ahakz...

aswadz said...

@izzati: haaa... bernas gak idea tuh.

@ameerul: yg mana yg cantik tuh?

@tikah: kih3... takut sedara mara x jumpa umah?

@sedutzone: mgkn tu la kot idea nyer.

tirahzairi said...

meh la pakat tiru..hahhaa

aswadz said...

mari2...

lynn kamarul said...

cantik sgt.. hehe tp tang katak tu geli la pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...