Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Monday, January 14, 2013

Korean Drama - Big

Sebenar nyer dah lama khatam tengok citer ni. Tapi sebab busy wat benda laen, lama2 lupa lak aku nak update. Ni naseb baek teringat balik ni. Kalo tak, mungkin akan terus luput dari ingatan aku. Skang tengah layan Dream High 2. Tu pun dah separuh dah aku tengok.




Tema citer Big ni bagi aku agak cliche gak la. Citer pasal roh bertukar badan ni. Aku rasa dah banyak kot citer2 kat luar dengan tema yang serupa macam ni. Kang Gyung Joon (Shin Won-Ho) yang berusia 18 tahun merupakan pelajar sekolah menengah manakala Seo Yoon Jae (Gong Yoo) berusia 30 tahun merupakan seorang doktor yang berjaya. Selepas kedua2 nyer terlibat dalam kemalangan, roh diorang bertukar jasad.

Cuma cikgu Kang Gyung Joon iaitu Gil Da Ran (Lee Min-Jung) yang juga merupakan tunang Seo Yoon Jae, tahu pasal diorang bertukar badan. So citer nyer skang, Kang Gyung Joon kena hidup sebagai Seo Yoon Jae manakala Seo Yoon Jae relax, tak payah buat apa2 sebab koma. To cut it short, Gyung Joon jatuh cinta ngan Gil Da Ran (begitu juga sebalik nyer) and at the same time, cuba cari jalan penyelesaian untuk kembali ke jasad masing2. Dan ada rahsia di sebalik kenapa diorang bertukar jasad.




Walaupun tema citer cliche ke hape, tapi aku still enjoy tengok. Tema cliche. Tapi jalan citer tak semesti nyer cliche kan. Keh3... Lagi pun pelakon laen2, feel pun of course laen. Citer ni best gak bagi aku. Romantik pun romantik gak. Kelakar pun kelakar. Kalo sape yang minat tengok citer Korea tu, aku syor kan korang untuk tengok citer nih. Tak menyesal nyer la.




7 so full of themselves :

Dianaa said...

FD dah lama tak layan drama / movie korea. last masa form 2 kot

LydSunshine said...

Alaa.. citer korea mmg cliche pun. Jarang la ada tema lain2. Selalunya part hero heroin kena dok serumah dlm keadaan tak sengaja pastu jatuh cinta.

zulhilmi tempoyak said...

ad somepart yg best... ad yg kurang kn..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Layannn korea erk...!! amboi.

aswadz said...

@dianaa: lama tuh.

@lyd: mmg pun.

@zulhilmi: ada gak ar.

@leeza: hehehe...

Filebook said...

thanks for a great post.

aswadz said...

you are welcome...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...