Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Friday, August 30, 2013

The Conjuring

Sape dah tengok The Conjuring? Aku baru tengok minggu lepas. Tu pun dah tak banyak tayangan. Masa tu kat TGV masih ada lagi. Tapi kat GSC memang takde langsung. Ke GSC memang tak tayang movie The Conjuring nih?


the conjuring, movie, review


Based on true story, kisah hantu yang menghantui kehidupan sebuah keluarga yang baru berpindah ke rumah baru diorang tanpa mengetahui yang pemilik asal rumah tersebut adalah seorang ahli sihir yang memuja syaitan. Rumah dan tanah persekitaran telah pun disumpah dan sape2 yang cuba amek tanah tu akan mati dibunuh.

Bila dah kena ganggu, apa lagi. Mesti la pergi cari seseorang yang boleh buang sumpahan yang kena kat diorang kan. Tak kan nak biarkan pulak kan. Hehehe... Maka berjumpa lah mereka dengan satu pasangan exorcist. Dan bermula la adventure diorang menentang hantu ahli sihir tersebut. Seram tak seram? Sila la tengok trailer nih.




Sekali lagi aku tanya. Seram ke tak seram? Ada yang cakap seram giler. Tak kurang jugak yang cakap bole tahan la. Ada gak yang cakap biasa je. Tapi aku? Aku rasa movie ni bole tahan laaa... Sebab nak kata seram sangat pun, tak la. In fact, tak seram mana pun sebenar nyer. Terkejut je banyak. Typical citer hantu kan. Tapi kalo tengok sorang2 malam2 sambil tutup lampu, mungkin seram.

Tapi the main point yang membuatkan citer ni boleh dikategorikan sebagai antara movie yang best mungkin sebab jalan citer la kot. Unlike kebanyakan citer hantu yang laen yang korang hanya akan tahu sebab musabab hantu tu ganggu at the end of the story, dalam The Conjuring ni dia dah bagitau awal2 dah. So tak yah nak tertanya2 dah. Yela. Korang nak fokus seram. Nak fokus cover mata lagi. Mana sempat nak tertanya2 lagi kan. Hahaha...




10 so full of themselves :

Nisha said...

Dah tgk! dah ada cd pun :3 citer ni x seram sangat sbb dia x tunjuk muka hantu.. Nampak gitu2 je ==''

Nur Azwa Edora said...

seram sebab banyak part terkejut2 , lepas tu bunyi efek dia . memang terbaik ahh , tapi hantu sekali dua je muncul. hehehe

Cik SuSu cOkLat said...

dah tengokk..bestt !

puteri airyn said...

Teringin jugak nak tengok cerita ni.. Tapi takut..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

ramai yang cakap filem ni best.. aiza tak suka tengok cerita hantu sebab penakut.. haha..

zulhilmi tempoyak said...

komen

aisya said...

cari mana part seram gila2 mcm org cakap.. takde pun. terkejut tgk adik kat sebelah je.. siap berbungkus lg.. nasib baik tak guna kain putih..

mujahidah maisarah said...

iqa dah tgok! seram ar gak. tapi dead silence lagik seram!

aswadz said...

@nisha: eh, bukan ada ke?

@azwa: bab terkejut ngan sound effect terlebih tuh, dah mmg kebiasaan dah dlm citer hantu zaman skang nih.

@susu: hehehe...

@airyn: bole download je sbb citer ni dah agak lama tayang kat oversea.

@aiza: oooo... penakut. hehehe...

aswadz said...

@zul: komen? komen aku ke hang?

@aisya: hahaha... kemaen lg siap berbungkus2. tgk citer hantu je pun.

@mujahidah: dead silence citer apa? muvi baru ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...