Saturday, May 9, 2015

Getah Pokok Mangga

getah pokok mangga, air gula


Kat depan rumah aku ada sebatang pokok mangga. Jiran aku nyer pokok. Elok berbuah. Since rumah aku ada 2 jenis kereta (satu lagi kereta wife), jadi kadang2 aku akan parking dekat bawah pokok mangga tersebut. Dan biasa la, kalo dah parking bawah pokok mangga ni. Kebarangkalian untuk kena getah pokok tu ada. Hasil nyer, titisan2 berupa droplet melekat kat kereta aku (rujuk gambar di atas).

Ada sekali tu member aku tegur, "Ni macam air gula je ni..." Aku dengan sarkastik nyer menjawab, "A'ah, memang. Memang kereta aku ni port orang buat meja makan". Hehehe... Tapi memang nampak macam air gula pun.



18 comments:

Aisya A. said...

pernah kena gak. pastu taubat takmo parking bawah pokok mangga dah. haha

Dunia Zumal said...

Lagi satu jangan parking bawah pokok ceri nanti penuh tahi burung sebab burung suka lepak atas pokok ceri...

Khai♥Rin : anies said...

kalu dicampur dgn tahi burung? lagiii parah ;-)

Khai♥Rin : anies said...

p/s mmg ada foot court kt sblh sg PWTC...tp jauh nk menapak..kena plak kaki skt berdiri spnjg ms..so langkah terbaik bw l;aa bekal ;-)

Siti Yang Menaip said...

senang ke susah nak hilang kan ?

Siti Yang Menaip said...

senang ke susah nak hilang kan ?

aienzunnur said...

Next update: tips hilangkan getah pokok mangga di badan kereta, ye

zuhdi sanusi said...

jenuh la nk hilangkan getah tu.,

Mime MF said...

haha memang sarkastik sekali jawapan tuh...ala. xpe asal cuci getah tu keluar ok la..;p

Pha Is said...

kalau dah keras, susah woo mau keluar..

anditya firmansyah said...

download sepuasnya anime sub indonesia

ewanthology said...

susah nak hilang tu

aswadz said...

@aisya: hehehe... aku lps dah beberapa kali kena, x parking situ dah.

@zumal: terima kasih for the tips.

@anies: tahi burung pun satu hal gak tu.

@siti: susah gak nak hilang. lagi2 kalau dah keras.

@aien: hhmmm... insyaAllah kalau rajin.

aswadz said...

@zuhdi: gigih nak menghilangkan getah tu.

@mime: hehehe...

@pha_is: a'ah, susah sket nak tanggalkan kalau dah keras.

@anditya: terima kasih kerana sudi berkunjung.

@ewan: memang susah sebab dah keras.

Amanina Mads said...

kalau dh jd warna tu memang susah sikit nk tanggal

aswadz said...

tu la. susah sket nak tanggal sebab dah keras.

Jari Manis said...

kalau tuan pokok mangga tu yg letka kereta kat bawah pokok tu agak2nya terkena getah jugak tak?

aswadz said...

hhhmmm... tak pernah terfikir pulak. mungkin tak. huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...