Thursday, July 22, 2010

Hari ini dan semalam

Ari ni bukan ada apa pun aku nak update kan. Just nak update sket je pasal pengalaman semalam dan ari ni. Pengalaman ke? Exaggerate btol ayat. Hahaha... Semalam, aku dan beberapa project member telah berjalan-jalan time waktu keje. Kitorang kuar kul 10.30 pagi, balik kul 5.00 petang. Haaaa... Balik2 je, bole terus punch kuar. Tapi memandangkan aku ada keje lagi kan, so takde la wat macam tu. Settle kan dlu keje la baru bole balik. Baru la pekerja yang berhemah. Ececece...

Kuar bukan jalan sker2. Ada benda yang kami cari sebenar nyer. Kami sedang mencari kedai2 hardware. Sambil tu, beli la keperluan2 lab yang laen. Tu yang lama tu. Tapi sebenar nyer aku nak citer kan pengalaman makan nasi ayam penyet kan Jusco, Perda. Well, ni first time aku sampai situ kan. Kat bawah ni adalah beberapa gambar yang aku snap sendiri daripada brochure yang aku amek kat kedai tu.


Ni adalah complete view brochure tersebut.


Ni gambar ayam penyet. Maaf la, kurang jelas. Hp murah. Ehehehe...


Ni gambar full set nasi ayam penyet.


Sedap gak la. Ayam je senang nak dimakan. Cuma takde la kenyang sangat, memandangkan nasi dia sket je. Tapi memuaskan hati la, sebab ayam dia sedap. Beralih pula kepada ari ni. Pagi tadi aku pegi ADTEC, dekat area2 Mahang gak la. Nak bincang pasal sampel yang aku pernah anta dlu. Nak describe kan aku nak sampel tu dipotong macam mana. So aku ada bawak la sekali surat permohonan sampel yang aku pernah anta kat diorang dlu. Cuma ada aku tambahkan drawing. Last2 time kat ADTEC tu, before aku nak bagi surat tu kat orang tu, baru aku terperasan benda ni.


Korang nampak tak? Kalo tak nampak, aku besarkan lagi.


Nampak? Tak nampak lagi ek...


Dah nampak tak skang?


Ish3... Ntah macam mana aku bole tak perasan yang aku salah spell. Ni mesti word 07 ni betul kan spelling aku automatically. Dan aku pulak tak perasaan. Makna nyer, 2 surat yang aku anta kat diorang sebelum ni pun mesti mempunyai kesilapan yang sama, memandangkan aku tak ubah apa2 pun. Cuba korang tengok tarikh surat. 6 Julai tuh. Memang lepas aku sedar tu, ketawa2 aku ngan projek member yang ikut skali.

4 comments:

eEe...da said...

abg...ur BM sangat pelik ayat2 nya...tolong blaja lagi nak tulis ayat formal in BM..klaka ida baca susunan ayat anda..sorry..lol :P

aswadz said...

apa daa... dah mmg abg tulis bg nmpk klakar. baru la menarik nak bc. tulis formal2, sampai trtdo lak org yg baca.

eEe...da said...

abg...BM in that formal letter tu la...mesti klakar ke nk anta surat gitu?

aswadz said...

oooo... ingatkan blog abg. hehehe... nak kena formal2 ke? biasa2 je sudah. hik3... yg abg tulis tu, tak cukup formal lg ek bhs dia? hik3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...