Friday, June 22, 2012

Snow White and the Huntsman

Aku rasa sebelum citer ni dah naek lapuk dan dah tak tayang kat pawagam, ada baek nyer aku merajinkan diri untuk menulis (atau mungkin menaip) review pasal muvi Snow White and the Huntsman yang aku tengok ari tuh. Since aku ni jenis yang tengok muvi lambat, jadi review pun harus lah lambat gak. Hahaha... Owh, by the way, ni entri ke-2 aku untuk bulan ni. Satu rekod yang baru disitu.




Yes, citer ni memang ada kelainan sket daripada jalan citer asal Snow White yang korang selalu tengok sejak bebudak lagi. Tapi bagi aku takde apa yang bole dibanggakan sangat dengan jalan citer dia sebab sudah terang lagi kan bersuluh, jalan citer dia agak membosankan sket. Tapi mungkin tak sampai tahap mengantuk (sebab aku takde menguap pun).

Ditambah lagi ngan lakonan Kirsten Stewartdess, memang kayu ar citer ni. Hahaha... Tapi lakonan mak cik ni memang mantap...


[Berlagak giler beliau dalam gambar ni]


Kalo bukan sebab lakonan Charlize Theron (atau mungkin Chris Hemsworth kepada sape2 yang minat mamat ni), memang citer ni akan menjadi 100% kayu. Lakonan dia mantap. Ekspresi dia jauh lebih baek daripada Kirsten Stewart. Ada sape2 nak tambah lagi?

Babak yang menarik yang aku boleh highlight kan adalah bila Ravenna aka Charlize Theron ada (lagi2 kalo babak dia menjerit2), bila Snow White ngan Huntsman jumpa ngan Troll dan babak lawan2 masa klimaks. Tu je la kot. Yang laen so and so je.


[Babak yang ni pun mungkin bole diambil kira. Hehehe...]


Aku rasa muvi ni kalo tak tengok pun, aku rasa korang tak rugi apa pun. Tunang Wife aku cakap tengok muvi Mirror-Mirror lagi best...




8 comments:

LydSunshine said...

hah, nasib baik tak tgk. Salah satu sbb saya tak tgk pun sbb kristen stewardess tu la. tak menyelerakan je utk ditgk.

aswadz said...

hahaha... kan2. tp aku ingat bajet best giler. tu yg tgk tuh.

vanilla said...

baik tgk madagascar...tp org tu xnakk ;p

bukankosong said...

okla bulela

tu je komen aku

putryteya said...

teringin nak nengokk :)

aienzunnur said...

haha

Nurulee said...

Baru ingat nak cari dvd cerita ni. Haha =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/aku-penat-jadi-athlete.html

aswadz said...

@vanilla: yela2. jom tgk.

@bukankosong: average kan.

@putryteya: sila kan kalo nak tgk.

@aien: kih3...

@nurulee: err... baek tgk dlu. kalo rasa best, baru gi cari dvd dia ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...