Friday, February 20, 2015

Korean Drama - Master's Sun

Macam dah lama je aku tak buat k-drama review. Last ari tu bulan September tahun lepas. Sambil2 aku tak review tu, actually dah 2 drama aku dah settle tengok. Tapi tak ingat langsung nak update kat blog. Ni pun actually salah satu entri yang dah terperam juga. Hahaha... So hari ni aku start dengan citer Master's Sun dlu ye. Since aku cuma tengok yang downloaded punya, so maybe sape2 yang rajin tengok online tuh, mungkin dah tengok la citer ni.


master's sun, k-drama, review


Citer ni mengisahkan Tae Kong-Sil (lakonan Kong Hyo-Jin) yang boleh melihat dan juga berinteraksi dengan roh dan hantu selepas terlibat dalam suatu kemalangan. Oleh sebab itu, kehidupan Kong-Sil selalu diselubungi dengan ketakutan sehinggalah dia berjumpa dengan Joo Joong-Won (So Ji-Sub) yang merupakan seorang president sebuah mall yang bernama Kingdom.

Joong-Won ni umpama life saviour la kepada Kong-Sil ni sebab everytime dia sentuh Joong-Won, semua roh/hantu yang kacau dia semua poofff, hilang macam tuh je. Disebabkan Kong-Sil ni boleh nampak hantu, Joong-Won pun hire Kong-Sil untuk solve problem dia, yang juga melibatkan hantu dan kisah silam dia. Kalau nak tahu jalan citer dia, kenalah tengok sendiri kan. Baru feel...




Citer Master's Sun ni boleh dikategorikan sebagai antara k-drama yang best jugak la. Terhibur aku tengok watak hero ngan heroin ni. Jalan citer pun menarik sebab involve misteri2 yang heroin ni kena solve. Termasuk dengan misteri yang melibatkan hero citer nih.

Aku dah la suka bab2 misteri ni. Campur lak dengan hantu2 nih. Sometimes maybe agak menakutkan juga kot hantu2 dalam citer ni. Sebab wife aku tak nak tengok sorang2. Means, citer ni agak seram gak la kan. Bagi aku tak pun. Korang rasa? Hehehe... Apa pun, citer ni memang best.




4 comments:

Aisya A. said...

ha cerita ni best kot. haha. tapi kalau tengok sorg2 pagi2 buta pukul 1-2 tu meremang jugak. hahaha!

aswadz said...

wife aku takut tgk sorang2 belah mlm. hahaha...

Dunia Zumal said...

Teringin nak tengok gak drama nie ^^

aswadz said...

sila la tengok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...