Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Saturday, May 30, 2015

Bergaya dengan Jubah Moden Terkini

Ehemmm... Bersawang dah blog aku ni menunggu untuk diupdate. Naseb baek semalam dah up satu entri. Hahaha... Pura2 busy sungguh aku ni sampai tak sempat nak update. Idea tu dah ada. Cuma nak menaip tu agak kemalasan di samping dicemburui dek masa. Senang citer, malas dan busy. Ayat bukan main merapu lagi, tapi tu je maksud yang sebenar nyer. Jangan risau, ni mula nak merajinkan diri la ni.

Aku perasan muka korang tadi tercengang baca tajuk entri ni. Dah apehal tiba2 nak tulis pasal jubah pulak kan. Memang out of this world sungguh. Hmmm... Tak jugak la sebab aku pernah gak promote jubah moden terkini online. Tapi sebelum tu, aku nak tanya, korang tau ke asal usul jubah ni?


jubah, jubah moden, dress, shopping online, zalora


Jubah ni sebenar nyer merupakan sejenis pakaian tradisional wanita Muslim di Malaysia. Dan kalau korang nak tau, pakaian jubah ni mendapat pengaruh daripada negara Timur Tengah. Haaa... Aku dah agak dah korang tak tau. Actually, aku pun tak tau. Ni baru tau la ni. Hehehe... Jubah dress skang ni memang popular di kalangan wanita. Bukan setakat makcik2 ngan akak2 je pakai dress skang ni. Even aweks pun dah pandai pakai long dress. Terus nampak ayu dan boleh dijadikan calon menantu. Pendek kata, semua lapisan umur pun sesuai menggayakan jubah. Err, maksud aku perempuan la. Yang lelaki tu jangan memandai nak try pakai pulak.

Since perminataan terhadap jubah dan dress Muslimah pun dah makin meningkat, macam2 jenis rekaan dan warna diperkenalkan tanpa mengira bentuk badan dan juga umur. Generasi jubah moden. Lebih cantik, lebih anggun, lebih menawan. Kalau dulu jubah ni orang pakai time nak sambut Hari Raya je, tapi zaman skang ni even jubah pun diorang pakai pergi kerja atau pergi kelas (untuk budak universiti la, budak sekolah still pakai baju sekolah).


jubah, jubah moden, dress, shopping online, zalora


Kalau korang perasan la kan, fesyen Muslimah ni dah mula berkembang dengan cukup pantas sejak kebelakangan ni. Jumlah hijabista pun meningkat naik macam cendawan tumbuh lepas hujan sememang nyer diorang ni peka dengan arus fesyen terkini. Show pasal hijabista pun dah banyak dekat TV skang ni. Kalau korang nak tengok jubah dan dress Muslimah yang trendy dengan sentuhan moden, you should watch these types of show.

Di mana ada permintaan jubah, di situ ada pereka fesyen yang alert. Alert dengan perkembangan trend terkini. Hasil nyer? Pelbagai design jubah yang cantik dan menarik di pasaran. Kalau tengok, confirm berkenan. Silap haribulan boleh heret suami pergi beli terus. Tak sanggup nak tengok jubah tu melambai2 dari jauh (ini bukan cerita Insidious 3 ye).


jubah, jubah moden, dress, shopping online, zalora


Tapi... Kat mana sebenar nyer korang boleh beli jubah dan dress Muslimah yang cantik2 ni. Kat mana?

Paling mudah, beli secara online. Salah satu tempat shopping online yang popular skang ni adalah Zalora. Memang ada banyak jubah moden yang terkini kat Zalora. Cara nak beli senang je. Korang klik je dekat link yang aku provide kat perenggan ke-2 tadi. Pastu pilih je yang mana korang suka. Rambang matalah hendak nyer.

Why shopping online? Sebab mudah dan senang nak tengok pilihan jubah yang ada. Scroll je. Kemudian klik beberapa kali, terus settle. Tinggal nak tunggu barang sampai depan rumah je.

Why Zalora? Sebab selaen daripada jubah moden yang trendy dan terkini, diorang juga ada offer tawaran2 yang menarik dengan harga yang cukup berpatutan.

Jadi tunggu apa lagi?
Jom la ke Zalora...


11 so full of themselves :

Anonymous said...

~nice promo...kipidap ;)

vanilla said...

Tolong belikan 1 jubah kat zalora. Nak buat raya hehehe

Khai♥Rin : anies said...

cantik2 belaka!

Amanina Mads said...

cantik2.. sesuai utk pakai raya

Dunia Zumal said...

Menarik kan fesyen muslimah sekarang nie...

aswadz said...

@anon: arigato gozaimasu.

@vanilla: amboiii...

@anies: hehehe...

@amanina: memang sesuai.

@zumal: a'ah. macam2 fesyen ada.

Qaseh Vee said...

saya juga lebih prefer jubah berbanding baju kurung utk raya dan event . tapi saya lbh suka beli di kedailah sbb dpt belek , cuba dan rasa materialnya . mcm cerewet je bunyinya kan ... heeee

Farrah MF said...

Zalora memang banyak pilihan menarik :)

Deanna Morni said...

waaa....bestnye dpt promot brg zalora...heheheh

Jari Manis said...

Zalora..Zalora...mcm2 ada...kalau lah leh cari jodoh di Zalora..kan BEST!!opsss

aswadz said...

@vee: understood tu. tak semua yang berminat beli secara online.

@farrah: a'ah, memang banyak pilihan.

@deanna: heee...

@JM: amboi... ke situ lak ye. huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...