Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Wednesday, May 30, 2012

Wordless Wednesday #11



p/s: nak tahu amende ni, click SINI.

Sunday, May 27, 2012

My Favourite Animal Pal in Madagascar3: Europe's Most Wanted

Jarang aku join contest Nuffnang. Last time aku join yang pasal Kempen Anti Merokok tuh. Kali ni aku ada sket masa terluang nak godek contest apa yang ada skang. Dan aku tertarik untuk join contest Madagascar 3 nih.




So, dalam banyak2 karakter dalam Madagascar ni, yang mana satu pilihan hati korang? Alex? Marty? Melman? Gloria? Ke Maurice? Sila tinggalkan jawapan anda di ruangan komen dan tidak melebihi 200 patah perkataan. Yang menjawab lebih daripada 200 perkataan akan dicantas. Hehehe...

Watak yang aku paling minat dalam Madagascar ni adalah Mort. Sebab apa aku sker Mort? Simple. Sebab dia cute dan kelakar. Dengan mata nyer yang besar. Memang nampak innocent la kan.




And the most important part is, walaupun kemunculan dia kejap2 je, tapi meninggalkan impak kepada penonton. Bukti nyer? Kalo dia muncul, mesti penonton akan gelak terbahak2. Tak terbahak2 pun, at least tersenyum.




Korang setuju tak ngan aku?


Saturday, May 26, 2012

5 Tips untuk Dating

Musim cuti dah sekolah dah tiba. Means musim orang mengawan-pada-malam-pertama kahwin juga telah tiba. Sape2 yang dah ada calon di hati, mesti korang pun tak sabar2 nak kahwin gak kan. Tapi mesti ada antara korang yang masa dating, korang tak tahu nak wat apa. Tak tahu nak nak proceed macam mana.

Selalu korang dating, apa yang korang buat? Mesti korang pernah lepak2 kat taman sambil sembang2. Pastu gelak perlahan2. Kalo yang awek tu, gelak2 sambil wat muka comel. Tapi mana yang tak pernah dating atau still rasa tak konfiden walaupun dah beberapa kali kuar dating, aku ada tips yang mungkin bole tolong korang.


1. Jangan jual mahal

Yes. Jangan jual mahal masa dating. Sebab ternyata korang berdating sebab korang minat kat pasangan masing2. So what the heck nak jual mahal masa dating lak kan. Melaenkan korang accept nak dating sebab nak perabeskan duit pasangan korang je. Takde niat nak bercinta atau nak mendirikan masjid.




Nak jual mahal masa mencari pasangan mungkin idea yang baek (tapi jangan berlebih2 lak, takut last2 takde orang yang nak ngorat dah), tapi jual mahal masa dating is not a very good idea. Well, of course sometimes jual mahal nampak elegant. Tapi takut lambat laun pasangan korang annoy dan hubungan akan putus di pertengahan jalan.

Tapi kalo nak jual mahal gak, gi jual kat KLCC. Kat sana banyak barang mahal2. Hehehe...


2. Bersembang pasal diri masing2

Aku rasa kalo orang yang dah lama kuar dating, probably takde masalah daripada segi topik perbincangan. Of course korang dah selesa ngan pasangan masing2 dan bila bersembang, topik apa2 pun bole masuk. Melaenkan korang ni jenis kurang bercakap macam aku. Hehehe... Aku merapu je banyak. Jarang benda yang berilmiah kuar dari mulut aku.

Bagi yang baru mula nak berdating kali pertama, kedua atau ketiga, mungkin bila tiba bab nak bersembang ngan pasangan korang, otak korang akan berpusing laju nak proses topik apa yang nak disembangkan. Yela, takut tersalah topik lak. Tak pasal2 korang je yang akan bercakap sampai abes.

Untuk memudahkan diri korang untuk bersembang dan tidak nampak awkward, apa salah nyer bersembang pasal diri masing2. Citer pasal diri korang yang pasangan korang blom tahu lagi. Pastu gilir2 la sembang. Jangan asyik korang je yang bercakap. Bosan lak pasangan korang nanti.


3.Pakai baju lawa/smart sket

Come on la. Dah nak gi dating, of course la kena pakai lawa2 kan. Tak kan nak pakai t-shirt pagoda, berkain pelikat dan selipar jepun kan (tapi selipar jepun tu aku pakai. kih3). Bukan setakat teman yang korang nak dating tu je yang lari. Silap haribulan kalo terserempak ngan member, member pun tak ngaku kawan.

Nasihat aku, pakai yang lawa2 sket bagi yang perempuan dan smart2 sket bagi yang lelaki. Kalo bole, biar simple tapi nampak smart. Leave a good impression to your partner. First impression kan penting dalam bab2 dating ni.




Yang pompuan, tak perlu la pakai baju beropol2 atau baju penyapu lantai. Nanti takde keje lak mak cik cleaner sebab korang dah sapu abes sampah2. Pakai baju kurung pun dah nampak cun hokey. Untuk lelaki lak, tak yah nak bertuksedo bagai kalo just nak lepak kat shopping mall. Ni bukan citer Korea. Kalo nak gi bawak makan kat restoran 5 bintang, baru sesuai kot.

Owh, lupa nak pesan. Jangan pakai baju seksi dedah sana dedah sini. Kalo partner korang berdarah hidung, tak pasal2 cancel dating sebab kena masuk wad. Hehehe...


4. Tunjukkan yang korang sker kat partner korang

Kalo tak tunjuk, camne partner korang nak tahu, ye tak. Ada banyak cara nak tunjuk kat partner korang yang korang sker kat dia. Lirikan mata, body language. Tapi kalo partner korang ni jenis lambat pick up, korang bagitau "I love you" kat dia. Mudah kan. Kan?

Tapi make sure yang korang dah btol2 rasa yang he or she is the chosen one. Kang tak pasal2 I lap you you lap me, pastu last2 tinggal macam tu je.


5. Bawak buah tangan masa dating




Selalu nyer pihak lelaki yang patut bawak buah tangan kan. Baru la gentleman sket. Bagi hadiah ke, bunga ke. Tak kisah la bunga beli ke bunga petik. Janji ada something nak gembirakan hati dia. Belah pompuan pun tak dikecualikan kalo diorang nak bagi hadiah. Lagi lelaki sker. Hehehe...

Tahi hidung atau boxer lama korang bukan la sejenis hadiah ye. Harap maklum.


Friday, May 25, 2012

The Avengers

Hari ni aku review movie2 yang amat dinanti2 kan tahun ni iaitu The Avengers. Actually aku terlambat sket nak wat review. Jumaat lepas aku tengok, baru hari ni aku nak review. Tengok. Cik Tikah pun dah wat review sebelum aku. Aku nampak je dia up entri pasal The Avengers, terus aku pun laju menaip pasal review aku lak. Tak nak ketinggalan la katakan...




Untuk yang mana tak tahu langsung citer pasal The Avengers ni, citer ni mengumpulkan Iron Man, Captain America, The Hulk dan Thor bersama untuk berjuang menentang Loki. Diorang 5 orang ni bertarung dengan bantuan 2 orang lagi superhero@superheroin (kih3) iaitu Hawkeye dan Black Widow. Dengan 7 orang ni, maka terbentuk satu team superheroes yang digelar The Avengers.

Tapi tapi... Dalam 7 orang ni, sape yang jadi leader? Well, sumer pun bukan. Yang membentuk pasukan The Avengers ni adalah Nick Fury (S.H.I.E.L.D). Nak terang banyak2 pun tak guna. Apa kata korang tengok dlu preview citer The Avengers ni.




Movie ni memang awesome. Memang layak kalo nak dinobatkan sebagai movie terbaek tahun 2012. Jalan citer dia tak membosankan dan tidak meleret2. Diorang berjaya pack kan storyline dia supaya penonton tak rasa bosan. Kalo korang tengok beberapa movie superheroes yang laen, story development diorang kadang2 agak membosankan.

Daripada segi aksi? Well. Aku pasti korang akan terhibur. Banyak giler aksi2 yang hebat dalam citer ni. Tinggal untuk korang tengok je. Hehehe... Thumbs up. Eh, double thumbs up...




p/s: nasihat aku, tengok. jangan tak tengok.


Thursday, May 24, 2012

Korean Drama - 49 Days

Dah lama review untuk citer 49 Days ni tertangguh. Ntah aku ingat lagi ke tak apa yang aku nak tulis. But nevermind. Akan aku usahakan untuk menulis. Tak ingat pun aku akan hantuk kepala aku kat dinding sampai ingat. Err... Tapi kalo aku ingat, tak yah la hantuk kat dinding ye. Hehehe...




Shin Ji Hyun merupakan seorang gadis yang happy-go-lucky yang dibesarkan dalam sebuah keluarga yang mewah. Almost sumer benda yang dia nak dia akan dapat. Mempunyai seorang kekasih yang bijak, tampan dan bakal dikahwininya, ditambah lak dengan 2 orang sahabat karib, life looks good.

Tapi itu sumer berakhir lepas Ji Hyun terlibat dalam satu kemalangan ngeri yang berpunca daripada Song Yi Kyung yang cuba membunuh diri pada ketika itu. Akibat nyer, Ji Hyun berada dalam koma. Jadi, apa kena mengena 49 days dengan Ji Hyun happy-go-lucky, accident dan koma?

Ketika dalam koma, roh Ji Hyun bertemu dengan grim reaper (tapi dalam citer ni diorang panggil scheduler) yang memberi peluang kedua untuk Ji Hyun hidup. Tapi dengan syarat, dia kena kumpul 3 air mata suci yang bukan daripada kalangan ahli keluarga. Untuk berbuat demikian, Ji Hyun dibenarkan meminjam tubuh Yi Kyung tanpa pengetahuan nyer.

Well, life is not as simple as it seem. Kehidupan yang almost perfect yang dimiliki Ji Hyun rupa2 nyer adalah on the surface semata2. Sumer nyer terungkai dalam usaha Ji Hyun mencari 3 air mata suci tersebut. Amende agak2 konflik, skandal atau permainan hidup yang bakal terungkai tu? Ehem2... Apa kata korang cari citer ni dan tengok sendiri.




Idea yang cuba ditonjolkan dalam citer ni menarik. Ditambah lak dengan jalan citer yang menarik. Plot twist dalam citer ni pun unpredictable (walaupun at some point aku bole agak watak ni ada kena mengena ngan watak ni). Citer ni memang worth it la untuk tengok. Tapi pandai la pelakon tu pegang 2 watak yang completely diffrerent. Hebat2... Thumbs up.




Rating:




Tuesday, May 22, 2012

ITEX 2012

[Booth yang dapat bronze. Ye, dia yang dapat. Percaya lah]
 

Aku cuba merajinkan diri menulis entri pasal ITEX 2012. Entri2 laen yang aku tulis separuh jalan, aku abaikan seketika untuk memberi laluan kepada entri ni. Kih3... Macam spesel bebenor entri pasal ITEX 2012 ni. Apa pun, since aku pun agak busy (kat umah busy laen, kat office busy ngan hal keje), entri ni mungkin mengandungi lebih banyak gambar berbanding tulisan. Hehehe...

Sebenar nyer malam Sabtu lepas lagi aku nak update. Tapi malam tu lepas makan, jalan2 KLCC sat cari buku novel untuk tunang. Balik2 dah kul 9.30. Layan bola final Piala FA Kelantan lawan Sime Darby. Lepas abes game, mood nak blogging tu dah ke laut...

ITEX 2012 ni kali ke-2 aku join. Tahun lepas aku dah join dah. Bole baca entri kat SINI. Tahun ni takde banyak gambar. Sebab tak bawak kamera sendiri. Ni pun curik2 gambar kat Facebook orang je. Tahun lepas aku dapat silver. Tahun ni maintain silver gak. Bila la aku nak dapat gold...


[Model silver memperagakan diri masing2]


Malam dinner, banyak award yang besar2 SIRIM sapu. Team Kirah, Dr. Afian and The Gang dan Team Dr. Rosdi and The Gang. Bila sebut The Gang tu, makna nyer yang takde kena mengena pun turut terlibat walaupun nama takde sebagai ahli projek. Contoh...


[Aku la tu. Nak merasa gak pegang gold...]


[Sorang menang, satu meja naek. Owh, jangan tanya pasal apa
yang 2 orang tu pandang tempat laen]


[Celebration sambil berteriak. Naseb baek takde lalat masuk mulut]


 [Model jejaka tampan. Keh3...]


[Celebration beramai2]


Saturday, May 19, 2012

Minit-minit Akhir ITEX 2012

Setelah beberapa hari mempamerkan barang exhibition di ITEX 2012, tak lama lagi akan melabuhkan tirai. Pasni boleh start cuti. Hehehe...


p/s: kalo aku rajin, aku akan update la pasal ITEX ni. Kalo tak bape rajin, paham2 la ye. Kih3...

Sunday, May 13, 2012

SuperMom

Sempena Hari Ibu ni, aku nak mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada ibu aku, bakal ibu mertua aku dan sumer ibu2 yang ada di luar sana. Korang sumer dah wish ibu korang ke blom? Jangan lupa wish ye.

Bersempena dengan Hari Ibu pada tahun ni, aku nak list kan beberapa superhero yang pada masa yang sama, adalah seorang ibu. Sedangkan menjadi ibu adalah satu tugas yang berat, apatah lagi kalo dia gak adalah seorang superhero kan.


1. Elastigirl aka Mrs. Incredible (The Incredible)



2. Selene (Underworld - Awakening)



3. Mary Embrey (Hancock)



4. Amy Salim (Supermak)



Saturday, May 12, 2012

Bersawang Blog Aku



Entri pertama bulan Mei nampak nyer. Agak lama gak aku tak update blog. Ni masa paling lama kot. Selalu nyer at least seminggu aku akan up satu entri. Tapi tu la. Aku tak dapat nak curi masa untuk menulis entri. Cuma blogwalking je sempat.

Tapi hari ni naseb baek ada sket masa terluang. Tu pun tak dapat nak menulis panjang2. Mana terlintas kat kepala, tu la benda yang aku tulis. Pasal aku nak review drama Korea 49 Days, nampak nyer kena tunggu dlu la. Tak sempat lagi nak menulis panjang2.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...