Friday, January 16, 2015

Rexylla Akhirnya Berdaftar

Citer ni sebenar nyer agak lama dah. Tapi aku nak share jugak kat korang.

Lepas hampir setahun Rexylla beroperasi, akhirnya Rexylla dah officially berdaftar under Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada 30 Oktober 2014 dengan nombor pendaftaran PG0353705-W. Tak mahal pun. RM 70 je. So kalau korang nyer blogshop belum berdaftar, baik daftarkan cepat.


suruhanjaya syarikat malaysia, ssm, pendaftaran, rexylla


Bukan apa. Awal bulan Oktober hari tuh kecoh pasal konon2 nyer SSM akan keluarkan surat amaran kepada mana2 peniaga online yang tidak berdaftar. Tu belum masuk lagi citer ada menteri yang keluarkan statement sruh daftar SSM supaya tidak dikenakan tindakan (ini aku kurang ingat menteri mana). Tak tau la betol ke fake. Tapi bila dah daftar ni, lega la sket. Tak payah fikir pasal kena saman atau tak.


rexylla, blogshop, ig shop, fesyen, blouse, maxi dress, hijab, perfume

Instagram: http://instagram.com/rexylla (ID: Rexylla)


rexylla, perfume, authentic perfume, perfume miniature, perfume vial
[Authentic perfume dan dijamin 100% original]


So kepada peminat dress, blouse, hijab dan perfume, jom terjah ke blogshop Rexylla ni. Ada pelbagai koleksi pakaian dan perfume untuk korang tengok. Jom support Rexylla.


13 comments:

Amanina Mads said...

alhamdulillah... lepas ni xpayah risau. hehe

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Tahniah kerana dah daftarkan bisnes pada SSM. Dari segi penjenamaan dan pemasaran, ianya sesuatu yg mendatangkan kesan positif jangka panjang.

Seperti orang lain yang baru nak bermula, saya menjalankan perniagaan atas nama perniagaan sekarang tanpa berdaftar.

Namun secara kebetulan, saya telah mendaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia ketika pameran SDSI di MITC Melaka pada 07/07/2007 menggunakan nama ICT Niaga Enterprise.

Dunia Zumal said...

Aswad kita ingat time kena renew nanti tau, lewat kena denda lak ^-^

LydSunshine said...

Tgk kepada no regstration tu, nampaknya perniagaan Rexylla ini didaftarkan di cawangan Penang. Betul tak?

Mime MF said...

wah2 dh berdaftar...ok la tu..tahniah2..:D

Aisya A. said...

alhamdulillah, tahniah.. :)

Pha Is said...

bagus la kalau macam tu..
cma nnti x leh lari dari gst ler.. hehehe

NJihe.am said...

Salam singgah, berminat sponsor giveaway? klik sini: http://studioous.blogspot.com/2015/01/sponsor-1st-segmen-kerjaya-blogger-ipt.html , Nak join pun boleh...

zuhdi sanusi said...

xrugi pun klu dftar kan.,

aswadz said...

@amanina: a'ah. x perlu nak risau2 dah.

@zaki: waalaikumsalam. tahniah juga sbb dah dftr dgn ssm

@zumal: tau2. aku harap aku tak lupa la. hahaha...

@lyd: wahhh... mana tau? hebat hang.

@mimemf: mekaseh.

aswadz said...

@aisya: terima kasih.

@phais: kalo dah untung besar nnt, mmg x bole lari ler dr gst.

@njihe: noted it. kalau berminat, sy contact.

@zuhdi: x rugi pun kan.

Pha Is said...

hahaha.. apa2 pun, good luck.. smoga untung besar sentiasa..

aswadz said...

terima kasih atas sokongan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...