Friday, January 23, 2015

Top 10 Perfume 2014

Kalo nak diimbas kali, daripada zaman remaja sampai la masuk universiti, membawa ke alam pekerjaan, aku tak pernah pakai pun perfume mahal2. Bukan takat tu je. Kenal pun tak. Armani? Polo? Dunhill? Memang aku tak kenal. Dashing aku kenal la. Hahaha...

First time aku pakai perfume mahal bila dah kahwin. Dapat hantaran perfume CK One by Calvin Klein. Dalam tahun ni lak, aku dengan business partner aku yang laen start jual perfume di Rexylla, sedikit sebanyak pengetahuan aku tentang perfume ni bertambah. Daripada tak kenal, jadi kenal. So dekat sini saje aku nak kongsikan dengan korang sedikit info tentang perfume mana yang best untuk tahun 2014.


Top 10 Perfumes for Men


1. Armani Code by Giorgio Armani

top perfume 2014, top perfume 2014 for men, armani code, giorgio armani


2. Acqua di Gio by Giorgio Armani

top perfume 2014, top perfume 2014 men, acqua di gioia, giorgio armani


3. Eternity by Calvin Klein

top perfume 2014, top perfume 2014 men, eternity, calvin klein


4. Acqua di Parma

top perfume 2014, top perfume 2014 men, acqua di parma


5. Davidoff Hot Water

top perfume 2014, top perfume 2014 men, hot water, davidoff


6. Boss No. 6 by Hugo Boss

top perfume 2014, top perfume 2014 men, boss no. 6, hugo boss


7. One Million by Paco Rabanne

top perfume 2014, top perfume 2014 men, one million, paco rabanne


8. Mont Blanc Starwalker

top perfume 2014, top perfume 2014 men, starwalker, mont blanc


9. Drakkar Noir

top perfume 2014, top perfume 2014 men, drakkar noir, guy laroche


10. Versace Eros

top perfume 2014, top perfume 2014 men, eros, versace


Top 10 Perfumes for Women


1. Something Blue by Oscar de la Renta

top perfume 2014, top perfume 2014 women, something blue, oscar de la renta


2. Essentric Molecules Molecule 1

top perfume 2014, top perfume 2014 women, essentric molecules, molecule 1


3. Valentino Valentina Assoluto

top perfume 2014, top perfume 2014 women, valentino, valentina assoluto


4. Flora by Gucci Eau Fraiche

top perfume 2014, top perfume 2014 women, flora, gucci


5. Lavin "Me"

top perfume 2014, top perfume 2014 women, lavin "me"


6. Prada Candy L'eau

top perfume 2014, top perfume 2014 women, candy l'eau, prada


7. Light Blue by Dolce & Gabbana

top perfume 2014, top perfume 2014 women, light blue, dolce & gabbana


8. Kate Moss Lilabelle

top perfume 2014, top perfume 2014 women, lilabelle, kate moss


9. Love Sweet Love by Philosophy

top perfume 2014, top perfume 2014 women, love sweet love, philosophy


10. Oriens by Van Cleef & Arpels

top perfume 2014, top perfume 2014 women, oriens, van cleef & arpels


Sumber: Rexylla


13 comments:

Aqilah Azmi said...

wah qila suka perfuma lelaki!
tak busuk kekekek

aswadz said...

eh, suka perfume lelaki ke? perfume perempuan x suka?

Dunia Zumal said...

Boleh buat rujukan untuk beli perfume nie...

Aisya A. said...

tak pernah jgak beli perfume memahal. selama ni beli perfume kt avon tu je lah. tu pun takde maknanya nk beli yg 3 angka.. hehehe

LydSunshine said...

No 7 kategori pompuan tu aku pakai utk pegi ofis hari2.

zuhdi sanusi said...

macm2 ader eik, aku plak da xingt biler kali terakhir aku beli perfume (hmm pernah ker.,)., biasa aku rembat bedak anak aku jer, tak pun wife aku punya., klu nk gi masjid pakai minyak atar., huhu senang nye idup aku., kekeke

Sally Samsaiman said...

dalam top ten perempuan tu, ada 2 sally punya..huhuhu...perfume maniac :P

Pha Is said...

saya pun jarang sangat pakai perfume. kalau pakai pun, pinjam member punya.. hehehe..
habis kuat pun, harapkan bau dari deoderen je..

Sylarius Yusof said...

Dalam banyak-banyak perfume dalam list ni, Davidoff tu je la yang saya pernah pakai. Lain tak pernah cuba lagi.

aswadz said...

@zumal: harap2 info boleh membantu.

@aisya: dah kerja ni, boleh la try2 beli satu. hehehe...

@lyd: yg tu wife aku pun ada satu. tp yg miniature punya.

@zuhdi: x kisah la pakai perfume apa pun, asalkan selesa diri rasa selesa.

@sally: yg mana satu tuh?

aswadz said...

@phais: hehehe... x kisah asalkan wangi.

@sylarius: sdp gak bau davidoff. aku ada miniature satu.

Cikna said...

Cikna suka Lady Million by Paco Rabanne, ada sesape nak bg hadiah tak,huhuu....;-)

aswadz said...

sy ada jual, if interested nak beli. yg miniature pun ada. 100% original. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...