Saturday, March 20, 2010

Kurokami The Animation (TV)

Sekali lagi, saya kembali untuk anime review kali ini (ecece... macam hos rancangan tv lak). Anime Umineko no Naku Koro Ni aku dah abes tengok dah. Best tu best, tapi episod last yang tak tahan tu. Bole lak ending dia tergantung. Saje je nak sruh aku donload 2nd series dia. Ish3x... Kalo sempat dan kalo ingat, aku donload la. Hehehe...

Enough talking about the past. Skang ni aku tengah layan anime yang dah lama sangat aku donload, tapi tak tengok2 lagi (sama gak ngan "soul eater" ngan "the garden sinner"). Anime ni pun bole tahan gak, sebab anime genre action and fantasy. Baru tengok 2 hari, aku dah sampai episod 11 dah. Khusyuk je aku tengok.


Alternative title:
Black God
黒神 The Animation (Japanese)
흑신 (Korean)
Genres: action, drama, fantasy
In this world, there are three identical looking people in existence who split between them an energy-like force called “Terra.” This energy can be attributed to the amount of “Luck” or “Life Energy” that an individual possesses. There also exists beings who observe the human world, maintaining the balance of Terra, known as the “Coexistence Equilibrium.” These beings possess ability that surpass that of a normal human being and reside in hiding in places known as the “Pure Place” in tribes. They are called the Terra Guardians. This is a tale of battle that begins with a chance meeting between a human boy named Keita and a young Tera Guardian girl named Kuro.


Reference: Anime News Network, YouTube

2 comments:

Cik Ida said...

nmpk mcm dh jd blogger utk review anime..heee :)
neway, maju nmpk..siap ade labels2 skali utk post.huhuhu...tapi kt tepi column nih xde lak ruangan utk klik label tuh
p.s: knp letak word verification..mls la ida nk type2 word nih..huhuhu

aswadz said...

anime review utk anime yg abg tgk je. bkn yg latest2 yg baru kuar ler. huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...