Wednesday, October 13, 2010

Apa patut korang jawab kalo awek korang mengadu kat korang.

Si girlfriend ada masalah. Mengadu kat boyfriend dia. Boyfriend ni memberi usul2 atau cadangan2 yang macam:


EXAMPLE 1
Boyfriend: Ala... Cuba awak wat macam ni...

ATAU

Boyfriend: Hhhmmm... Mungkin awak patut wat camni kot.


TAPI YANG ANDA DAPAT

Girlfriend: Awak ni slalu memberi arahan kepada saya.

ATAU

Girlfriend: Saya nak awak dengar je. Bukan sruh bagi arahan kat saya wat itu ini.


Jadi... Apa yang korang harus jawab? Takpe2. D.R. Rozmey, eh... Sasul lak. Bukan D.R. Rozmey 2 Alam tu. Apa yang aku nak sebut tadi tu, Dr. Love sebenar nyer (Dr. Love la sangat). Hehehe... Korang patut jawab gini kalo awek korang mengadu.


EXAMPLE 2

Boyfriend: Owhh...

ATAU

Boyfriend: Macam tu ke...


Korang hanya perlu bagi cadangan biler diorang tanya macam ni.


Girlfriend: Jadi apa pendapat awak?

ATAU

Girlfriend: Agak2 nyer la kan, awak ada cadangan tak untuk solve problem ni?


Tapi korang kena ingat. Kalo korang jawab macam example 2 tu pun, korang akan dapat respond yang macam ni gak.


Girlfriend: Awak dengar ke tak ni?

ATAU

Girlfriend: Do you even listening to me?


Jadi, ketahui lah macam mana korang jawab pun, you still got a high probability of getting scold by your girlfriend.


To girls: korang ada slalu macam ni tak?
To boys: korang ada terkena tak? hehehe...

2 comments:

vanilla said...

hahahaha

aswadz said...

apa gelak? bgs x entri abg? heeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...