Wednesday, October 6, 2010

Proton mengeluarkan kereta hybrid pertama Malaysia?

Sebenar nyer aku dah tau dah pasal hal Proton ada wat concept car kat Geneva. Tapi aku tengok Buletin Utama tadi, diorang cakap yang kereta ni mungkin akan dipasarkan pada tahun depan. Untuk sape2 yang tak tahu lagi macam mana rupa kereta ni, ada gambar kat bawah untuk rujukan anda.




Korang tak rasa pelik ke ngan design kereta ni? Aku rasa pelik la. Memang tak dinafikan usaha Proton adalah bagus, iaitu mengeluarkan kereta yang environmental friendly. Tapi aku rasa design kereta ni agak kurang dari segi commercial value. Korang tak rasa gitu? Anyway, kereta ni mungkin akan jadi ala2 Kancil keluaran Perodua. Agak2 harga sama tak? Kalo harga lebih kurang, maybe orang akan beralih perhatian untuk membeli kereta hybrid ni lak. Murah2 pun murah kan. Environmental friendly lak tu. Tapi kalo mahal, maybe tak berbaloi kot.

Anyway, untuk sesape yang berminat nak tau pasal kereta ni ngan lebih lanjut, korang bole visit website ni.

4 comments:

vanilla said...

macam keta smart tu sket2 kan

aswadz said...

keta smart tu keta apa?

vanilla said...

ala..kan ade keta smart for 2 ngn smart for 4..ade kan? kan kan?

aswadz said...

x prnh dgr la pulak. mungkin ida patut wat entri tu untuk abg. heeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...