Monday, March 4, 2013

Cameron Highlands - Cameron Valley

Abes singgah kat Strawberry Farm, terus balik rumah dlu. Rehat2 kan badan dan minda. Lepas sembahyang sumer, sambung balik berjalan. Mula2 nak pergi Bee Farm dekat Ringlet (kalo tak silap aku la). Tapi sampai2 je, kecewa. Signboard punyer la besar. Tapi bila sampai destinasi dituju, nampak macam tempat yang terbiar lak. Sorang pun takde. Hampeh. Ada foreigner yang datang kemudian. Pastu dia pun blah gak.


[Gambar cilok kat internet]


Terus patah balik. Singgah kat Cameron Valley lak. Minum petang. Lepak lama sket. Nak bagi perabes masa. Lagi pun dah lama tak berhenti kat Cameron Valley nih. Last time masa aku masih kecik lagi (takde la kecik sangat kalo aku masih bole ingat).




Actually Cameron Valley ni ada 2. Tapi dekat2 gak la. Kalo daripada Ringlet ke Tanah Rata, Cameron Valley yang pertama korang akan jumpa agak kecil sket. Tapi unik. Kedai dia kecik. Tapi korang berpeluang nak berjalan2 ke ladang teh dia. Gambar yang kat atas tu hentian yang kedua. Besar sket. Siap ada tempat jual teh keluaran Cameron Valley. Tempat minum2 sambil melepak pun lagi besar. Parking pun banyak. Slalu nyer kalo korang join trip mana2 yang naek bas, diorang akan stop kat sini.






[Bole nampak tempat untuk pejalan kaki. Tapi tak larat lak aku nak jalan jauh2 sampai situ]


Sebab trip ke Bee Farm tak menjadi, so kitorang ada banyak masa lagi petang tuh. Tak tau nak lepak mana. Terus gi berjalan kat taman2 area Tanah Rata je.


 [Gaya refreshing mungkin?]




[Gambar yang bajet stylo]


Entri ni entri yang terakhir aku share untuk edisi percutian kat Cameron Highlands. Tentu korang pun termuntah asyik menghadap entri pasal Cameron Highlands je.


16 comments:

zafira othman said...

<-- gayat masa nak turun ladang teh, padahal baru satu level ja turun. dah jerit2. kih kih

tirahzairi said...

seronoknya bervacation...hihihi

deqjamucuxx said...

bestnyyaaaaaaaaa

Azie Namico said...

syiokkk ! I love cameron...ahaks

Hans said...

hehehehe
rindu dkt cameron
baru pergi 2 minggu lepas

LydSunshine said...

Ececeh... Buat tangan bentuk love tu yang paling mahal tu.

Ain Norainsyah said...

cantiknya. nak stoberi sikit. hehe

afzalsukasuki said...

muka ko macam pelakon la kalau ditengok sebelah mata. wife aku nak pegi cameron highland dari dulu lagi..aku tak sempat nak bawak

puteri kasih said...

bila tengok semua gambar ni..terasa sangat nak gi cameron :)

cweet pinky said...

hehehehe , takde la nak termuntah sebab nih baru CP bace :P

entry baru :

http://dariilhamkehati.blogspot.com/2013/03/memartabatkan-bahasa-melayu.html

LaLa mhdnor said...

bestnya dapat bercuti :)

zulhilmi tempoyak said...

x penah p.. teringin jugak nak p..huhu

Monyet Rimau said...

saya follow sini bro, follow balik k :D

- Admins Blog 3 Dalam 1

Anda Pilih Sekarang, Google Page Rank Atau Alexa Rank - Tips SEO Terbaik

http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/03/anda-pilih-sekarang-google-page-rank.html

aswadz said...

@zafira: takut kalo curam dan licin je.

@tirah: vacation mesti la seronok...

@deqja: best2.

@azie: aku pun...

@hans: nak pergi lg ke pasni?

aswadz said...

@lyd: psgn bahagia gitu la. hehehe...

@ain: abes dah time kat sana lg.

@afzal: muka aku mmg ada iras2 pelakon popular pun. hahaha...

@puteri: pergi la cameron next time pergi bercuti.

@CP: hehehe...

aswadz said...

@lala: mesti la best.

@zul: bole la planning nak pergi lps nih.

@MR: thanx sbb sudi melawat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...