Friday, March 15, 2013

Beautiful Creatures

Ni citer 2 minggu yang lepas. Minggu ni nyer citer saje, ada 2. Tapi tu kemudian2. Yang mana dulu didahulukan. Yang kemudian dikemudiankan. 1ReX (baca betul2 ye, bukan Durex). Harus la didahulukan sementara movie ni masih ditayangkan di pawagam. Kalo tak, obsolete lak review aku nih.

Sape yang minat tengok citer Twilight, aku rasa mesti korang rasa yang Beautiful Creatures ni best. Tapi itu kata orang la. Kata aku? Sila baca abes review aku (macam pantun dua kerat lak). Hehehe...




Ethan Wate tinggal di bandar Gatlin yang (mungkin) paling membosankan di alam semesta. Cuma ada 2 jenis manusia je yang tinggal kat bandar ni seperti dimaksudkan oleh quote "Too stupid to leave or too stuck to move" dalam movie nih. Tapi istilah "membosankan" tu semakin hilang lepas dia bertemu dengan Lena Duchannes. She's definitely not normal. DEFINITELY. Tak paham? Layan trailer kejap ye.





Movie ni gabungan unsur cinta dengan aksi. Sekali tengok, ada la iras2 macam Twilight. Sebab tu aku ada mention yang sape minat Twilight, mungkin minat movie ni gak. Jalan citer movie dia lak boleh tahan la. Layan gak la aku tengok berbanding dengan Twilight tuh. Cuma permulaan tu agak slow sket.

So overall, movie ni okay2 je kot. Don't expect too much la. Tapi apa pun, movie ni lagi best berbanding dengan Twilight. Tapi watak hero dia tuh tak nampak macam tak sesuai berlakon watak remaja. Nampak macam lagi tua daripada aku je (ayat bajet aku lagi muda daripada hero tersebut).




6 comments:

Nafisa81 said...

takleh tgk citer suspen. 3 hari tak ilang takut

puteri kasih said...

tak tau plak ada citer ni kat pawagam..nampak sangat tak tau perkembangan filem..haha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

nak layannn lah... akn terjah panggung.

Ain Norainsyah said...

ada tengok citer ni hari tu. best jugak. :)

tirahzairi said...

wa xlayan cte nie...hihi

aswadz said...

@nafisa: amboih...

@puteri: tapi psl vikingdom tau aje.

@leeza: silakan...

@ain: layan gak ar.

@tirah: wa tau lu tak layan. keh3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...