Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, March 31, 2013

Kedai Makan Kurang Ajar

Citer ni sebenar nyer agak lama dah. Bulan Februari lepas. Ntah macam mana aku bole terlupa nak update pasal benda nih. Bila belek2 balik folder, terjumpa lak. Nak tau kedai makan yang mana yang kurang ajar tuh? Sila baca entri nih.

Sape2 yang slalu folllow blog aku yang tak seberapa nih, dia tau la yang bulan Februari ari tuh aku ada gi Cameron Highland. Ada aku tulis kat SINI, SINI, SINI dan SINI. Kalo korang menginap kat Tanah Rata nih, bukan senang nak cari kedai makan Melayu pada waktu malam. Ada tu memang ada. Tapi tak banyak. Melaenkan tekak korang tahan makan mamak tiap2 hari. Aku okay je. Tapi family aku la yang tak tahan.

Apa yang berlaku kat kitorang masa tuh, kitorang sampai satu kedai nih. Terletak di sebelah bangunan yang ada Maybank tuh. Kalo korang perasan, ada deret kedai makan. Time tuh ada orang jual2 durian dekat2 situ. Skang ni aku tak tau la. Kitorang lapar masa tuh. So nak order makan la kan. Tapi nak tau apa orang kedai tuh cakap.


"Kalo nak order, order sejenis ye. Kalo tak, sila pergi kedai laen"


Lebih kurang gitu la. Tapi mungkin tak accurate sangat la ayat dia sebab aku pun tak ingat sangat dah. Tapi lebih kurang gitu la situasi dia. Tapi aku ingat lagi pekerja dia macam bapuk2 sket. Aku tak tau la dia wanita original ke tak. Aku "nampak" macam bapuk. Tapi apa pun, memang agak sentap la waktu tuh. Mentang2 time tuh cuti. Dah untung banyak sangat la tuh kot. Tapi dalam sentap2 tuh, memang kitorang tarak hal nak angkat kaki berambus dari situ. Mamak pun mamak la.



[Kedai yang WTFBBQ]



[Kedai ketiga daripada kanan]


9 so full of themselves :

cweet pinky said...

fuh ! berlagaknya , poyo nak mati , kalaw orang yang tak menyabar tuh , dah kena tengking dah makhluk tuh ...

aswadz said...

sana kan byk pelancong. agak nyer untung byk sgt sampai dah x heran dah kot kat pelanggan.

aienzunnur said...

haha.
bahagianya pergi kedai tu kn.

puteraduyong said...

hehe ... pengalaman indah di Cameron Highlands ye .. ;)

Nafisa81 said...

blah je...ade plak macam tu...

aswadz said...

@aien: bahagia sungguh...

@putera: x bape nak indah sgt la.

@nafisa: x patut kan layan customer camtuh.

...Nadz Fisol... said...

Siyes kurang ajar kot camtu

Ain Norainsyah said...

Aku memang pantang kalau orang kurang ajar macam tu. Memang lepas tu aku tak pergi terus la...

Rasanya dia pekerja je kot, bukan bos. Thats why dia tak heran sangat rugi ke untung... =,='

aswadz said...

@nadz: memang kurang ajar. rasa nak sound blk je.

@ain: mmg aku berambus pun dr kedai tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...