Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, September 16, 2012

Korean Drama - City Hunter



Lee Yoon Sung (lakonan Lee Minho) merupakan graduan MIT yang berbakat dan bekerja di bahagian pusat komunikasi antarabangsa di Blue House. Tetapi sebenar nyer tu sumer hanya disguise sebab motif sebenar dia adalah nak balas dendam kat 5 orang ahli politik yang pernah terlibat dalam pembunuhan ayah dia bersama2 dengan 20 lagi askar negara.

Yoon Sung dibesarkan oleh Lee Jin Pyo (lakonan Kim Sang Joong) yang merupakan satu2 nyer askar yang terselamat antara 21 orang askar dalam satu operasi yang dikenali sebagai Operation Clean Sweep. Yoon Sung menggunakan nama gelaran "City Hunter" dalam misi membalas dendam dia.

Dan pada masa yang sama, dia berjumpa dengan 2 orang individu yang memainkan peranan penting dalam hidup dia. Awek bernama Kim Na Na (lakonan Park Min Young) dan Kim Young Joo (lakonan Lee Joon Hyuk) sebagai peguam pendakwa raya.





Apa yang best nyer pasal citer ni? Well, korang nak tengok citer genre apa? Aksi, dendam, cinta, hubungan kekeluargaan, hero yang membantas kejahatan? Memang fully package la citer ni. Sumer ada. Tinggal korang nak kena tengok je.

Jalan citer dia menarik. Aksi berlawan dia pun menarik. Cara dia bongkarkan korupsi ahli2 politik yang terlibat pun menarik. Percintaan pun romantik sebab dia sanggup buat apa sahaja untuk awek dia, sehingga sampai satu tahap dia tak mau bercinta takut orang yang dia cintai tu akan menjadi target musuh2 dia.

Dan kalo korang nak tengok macam mana seorang bapa yang mati, tapi pada masa yang sama cuba cover up kesalahan anak dia, korang kena tengok citer nih. Aku nak bagi double thumbs up kat citer sambil manly tears sebab 2 episod dia sangat tragis dan haru biru.




11 so full of themselves :

farhana said...

nak sangat tengok cite ni sebab ada Lee Min Ho =P

Sue PeLik said...

huhuhu minat korea erkkk

puteri kasih said...

lama dah tak layan citer korea :(

Miziey said...

Seriously its that great? dah lame dah drama nie miss girlfriend bagi tapi tak pernah nak tengok lagi sebab terlalu banyak drama dan tv series lain yang dilayan. Bile dah baca review nie, rasa nak tengok laa pulak. Huhu~ thanks for the review btw. :D

cweet pinky said...

CP adew citew ni kat laptop CP tapi adek CP yang tgk sampai habis , kalaw diikutkan jeling2 tuh macam bes jerr citenya , nak tgk ?? hehehe , bile CP rajin larr , bile CP nak rajen ?? entahlarr , hahaha !

Everything's Everythings said...

wahhhh baru abis tgk adam dan hawa dh xde stok citer baru.. layan korea action ni best juga hak2
mana eh nk tgk kdrama online?
dh lpe plak

aswadz said...

@farhana: peminat lee minho le tuh.

@sue: minat gak la.

@puteri: xde org share citer korea ke?

@miziey: sama2. sila lah tgk. rugi kalo x tgk.

@CP: sila la rajin2 kan diri tgk.

@everything: tgk on9 ek. aku pun x sure la. aku copy kat org citer nih.

tirahzairi said...

xsuka cte nie...okbai!

aswadz said...

awat x sker? best wooo citer nih.

cweet pinky said...

dah tgk , memang ohsem , hehehe :D

aswadz said...

haaaa... best kan. kan kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...