Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, September 23, 2012

Panggung Terbelah Hoax!!!

Kalo tak silap aku, sejak semalam lagi dah heboh pasal gambar yang konon2 nyer panggung wayang yang terbelah semasa tayangan The Innocent of Muhammad gara2 gempa bumi. Tapi korang perlu ingat. Kita tak sepatut nyer percaya bulat2 info yang macam ni. Lagi2 yang orang sebarkan kat Facebook dan Twitter.

Korang tentu tak nak kita diketawakan oleh orang kat luar sana sebab maen percaya je benda2 macam ni tanpa selidik dlu info tu btol ke tak. Well, aku tak nak ulas banyak2. Sebab aku pun tak reti sangat. Ni pun aku terbaca kat Blog Serius tadi dan aku rasa it it something worth to share.






Sama macam info yang Neil Armstrong tu dah masuk Islam, citer panggung terbelah ni pun hoax semata2. Aku rasa orang yang reka citer ni mesti tengah tergelak2 kat kita sebab diorang dah berjaya menipu kita bulat2.


Sumber: Blog Serius


16 so full of themselves :

cweet pinky said...

CP tataw langsung lak pasal nih , tapi kalaw kena maen or kena tipu memang tak seronok

-meeSUPERGIRL- said...

lerhh .. tertipu rupenyeee

LydSunshine said...

Haa. tu la.. aku pun mula2 percaya jugak dgn berita ni. Sekali baca balik rupanya dusta belaka.

vanilla said...

ok terima kasih...hehehe

piraaa said...

congrats pada yg dh bejaya tipu. harap Allah akan buat dia sedar pulak. oh tak syioknya ceni

Romeo Laut said...

Mereka sekadar nak buat chain-message. Biasalah. Payah nak cakap dengan orang Melayu/Islam yang main sedap baca sahaja tanpa cross-reference.

Aida Omar said...

Hari tu aida ada perasan pasal gambar nie.. tapi selalunya aida akan baca komen2 dulu.. so ternampak yg sorg nie post link pasal gambar nie palsu.. click2 memang sungguh palsu. Tahu xpe info kat internet nie kena selalu kaji dulu baru leh share kan..

puteri kasih said...

memang nampak tersebar kat FB..tak tahulah yang sama-sama menyebarkan tu percaya bulat bulat atau saje nak share kan

amranaiman said...

byklah org kena tipu :P

aswadz said...

@pinky: mmg x seronok kena tipu. tp kalo menipu org, mmg nikmat. kih3...

@mee: hehehe... aku pun tertipu sket2 pd mula nyer.

@lydsunshine: byk sgt benda2 hoax yg org share kat internet skang nih.

@vanilla: sama2...

@piraaa: sape la yg "bijak" sgt reka citer ni agak nyer.

@romeo: org kita kan kebanyakan nyer maen percaya je. lumrah org melayu.

@aida: btol tuh.

@puteri: yg pasti, ramai yg percaya dr yg x percaya.

@amran: kesian la sape yg kena tipu.

nur azian said...

depend la kot pada diri sendiri kalo nak percaya ke tak..jgn tersalah info sudah..nnt org gelakkan kita pulak :)

sW33tdARLiNG said...

ada gak nampak aritu orang post kat FB. Konon kalau sayangkan Islam, sebarkan berita ni biar semua orang tahu... hmmm, bukan tak sayang Islam tp benda takde hujung pangkal dan rasa mcm tak logik so ignore jer

Amirez said...

hoax rupanya. jgn memalukan agama sendiri

aswadz said...

@azian: btol tu. wat malu je kalo slh info.

@sweet: kalo kita sbr kan benda yg btol, kita yg dipersalahkan nnt.

@amirez: btol tuh.

tirahzairi said...

mcm scary je...huhu

aswadz said...

apa yg scary?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...