Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Monday, September 17, 2012

Maggot dalam Makanan

Aku rasa korang mesti pernah makan kat kedai mamak kan. Aku antara orang yang sker makan kat kedai mamak. And sometimes kalo ada bola sepak, aku lepak kat kedai mamak gak sambil pekena segelas Nescafe Ais dan goyang kaki selama 2 jam. Ye, cuma segelas je. Takde nyer nak order lebih.

Bila sebut pasal kedai mamak, tentu ada segelintir yang akan kaitkan dengan benda alah ni.





Maggot. Honestly, aku tak pernah jumpa lagi maggot dalam makanan aku setakat ni. Harap nyer pada masa depan pun tak jumpa gak. Korang pernah jumpa tak maggot dalam makanan korang?

Aku rasa kalo nak makan kedai mamak, korang kena pilih kedai yang bersih. Kalo makan kat kedai mamak yang kotor, confirm jumpa maggot dalam makanan.


18 so full of themselves :

LelakiSemalam said...

aku kalau terjumpa mahu aku terbalikkan meja...hehe

aswadz said...

hehehe... ganas2.

KorN said...

maggot tu ape? aku x pernah dgr pon... maggi tu aku tau lah.. jahahaa

Farisha Alyssa said...

hahaha , aswadz , setakat nie aku belom pernah jumpe lagi lahh maggot dalam makanan aku time pekena mamak , tapi mmg cambest bila aku terjumpa lipas serta bulu ape tahh dalam makanan uhhh , mak aiii !!!!!! aku rase macam nak tepek balik maggi goreng uh kat muka mamak uh , macam tapir betul mamak uh , uat muke ta bersalah pulak , hahahha xD lol !

cik neto said...

sebab itulah dah xberani nk makan kt kedai mamak =.=' pengotor..

vanilla said...

sbb tu kita kena mkn kt rumah yg isteri msk. lol

-meeSUPERGIRL- said...

tak semestinya semua kedai mamak .. betul tuu .. tak kira lah kedai mamak ke kedai mail ke kne tgk jugak kawasan tu ..

tirahzairi said...

kalo ada....mintak ganti rugi...hihi

cweet pinky said...

maggot tuh yang macam ulat tuh kan , pernah la tapi makanan kat rumah , hehehe ~

cweet pinky said...

betulkan ulat ?? heheh ~

Zyra Roxx said...

maggot tapenah tp kalau nugget tu penah lah, mueheheh

harus gua bako kedai tu klau terserempak magot kt dlm santapan gua

LydSunshine said...

Aku pon belum pernah jumpa maggot dlm makanan aku. Kat tong sampah pernah la. Heheh.

CikZaitul said...

walaupun kita suk bising mamak ni ktor lah , xsedap la,,
majoriti rakyat malaysia lek je lepak mamak ..


maggot tuh hape??
mangga ke??
manusia ke?
mamak ke?

puteri kasih said...

bila nak makan kena juga pilih tempat...kebersihan tu penting :)

aswadz said...

@korn: magggot tu maggot la.

@farisha: lipas tu x se"horror" maggot. tp kalo jumpa lipas gak, confirm x dtg2 dah lps tuh.

@neto: tp ada gak kedai mamak yg bersih.

@vanilla: nsb baek isteri msk sdp.

@mee: kedai2 biasa tepi jalan pun kdg2 kotor gak.

@tirah: mintak pampasan skali, kot2 masuk hospital sbb keracunan mknn.

@pinky: btol la tuh, ulat. hehehe...

@zyra: kedai mamak mana yg jual nugget tuh?

@lydsunshine: kat tong sampah slalu sgt jumpa.

@zaitul: maggot tu ala2 ulat gitu.

@puteri: a'ah. yg penting kebersihan.

cweet pinky said...

akhirnya reply jgk , heheh ~

piraaa said...

duk kuantan ni dah lama tak makan kat kedai mamak

aswadz said...

@pinky: mmg menunggu jawapan ek? hehehe...

@piraaa: kat kuantan xde mamak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...