Saturday, June 8, 2013

1st Anniversary bersama Wifey

In b4, dah macam tajuk giveaway pun ada. Hahaha...


kahwin, berarak, aswad-zuraida
[Masih ingat yang ni?]


Well, minggu lepas genap setahun aku berkahwin dengan Cik Vanilla (ke kena panggil Puan Vanilla skang?). Jadi, haruslah disambut dengan pergi bercuti. Tapi takde la sampai bercuti ke Korea. Cameron Highland lagi je... Lagi pun masa tuh ingat dia kena keje. So takde la planning jauh2.


scone, tea, cameron valley


Sampai2 Cameron Highlands pun dah petang. Terus singgah Cameron Valley. Pekena scone ngan teh. Selesai je makan, terus aku ngan wife aku gerak cari Ros Chalet. Ros Chalet ni actually homestay. Tapi ada banyak bilik, macam chalet gak la. Bilik family ada, bilik bujang ada. Harga pun murah je. Yang ni aku update kemudian.


steamboat, S Corner, area Hotel Titiwangsa


Sebab sambut anniversary kan. Harus lah makan sedap2. Malam tu kitorang makan steamboat dekat S Corner. Wife aku cakap dekat area Hotel Titiwangsa. Hharap kan aku, confirm tak ingat nama landmark2 nih. Yang aku tau makan je. Nama kedai steamboat ni pun tanya wife aku.

Sebab cuti pun tak lama, tak banyak tempat pun nak jalan. Lagi pun dah beberapa kali datang Cameron Highlands nih. Malas la nak jalan kat tempat2 yang dah biasa pergi. Tapi dekat mana kitorang gi berjalan2, tu update kemudian. Entri ni nak fokus pasal anniversary je. Hahaha...


secret recipe


Balik aje, terus singgah Secret Recipe. Sebab nak bagi "feel" anniversary ni, kena la makan kek. Sebab takut tak abes kalo beli sebiji, satu slice pun cukup ler. Om nom nom... Oh ye. Jangan tanya kek apa aku beli. Aku tak ingat. Rasa kek tu pun ingat2 lupa nih.


secret recipe
[Ecece... Nak potong kek pun berpegangan tangan. Awww...]


happy anniversary
[Happy Anniversary]


p/s: terjiwang pulak entri kali ni.


16 comments:

Budak Kampung said...

happy annvisery

mintak tolong http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/06/mintak-tolong-sangat-sangat-urgent.html

aswadz said...

mekaseh.

puteri kasih said...

happy anniversary yang pertama..

Sop said...

selamat ulang tahun perkahwinan :)

norhafizahalias said...

wahh.. bestnya dapat pi cuti2..

badeway, happy anniversary.. semoga bahagia sampai ker syurga nati.. :)

zakirasli .. said...

Assalamualaikum, wah sweet plak saya tgok. :) Happy Anniversary

Hatimi Tahirruddin said...

wah tahniah bro...

Tinta Lana said...

Salam.

eceecee, terasa sweet gitu entry ni,hahahah

Happy anniversary..baru setahun ni aswadz, jauh lagi perjalanannya.. ^_^

Ain Norainsyah said...

waahh... saya baca entri kedua-dua belah pihak. soo sweet... :)

hana hadi said...

nak hadiah..
eh2.. hehe

hana p cameron 4 kali pun. mesti makan malam kat steambot tu je lah. xtau nak makan kat mana

cweet pinky said...

argh ! cweet cgt , hehehe ~ bile la nak sampai time CP nih , ehe ...

Shawn Razaleigh said...

ahhhh. aku nak jugakkkk. gagaga

aisya said...

happy 1st anniversary ye..

btw, serius ingat GA masa mula2 baca title.. haha!

aswadz said...

@puteri: mekaseh.

@sop: mekaseh.

@hafizah: mesti la best. hehehe...

@zakirasli: hehehe...

@hatimi: mekaseh.

aswadz said...

@tinta: jauh lagi perjalanan. hehehe...

@ain: hik3...

@hana: nak hadiah? teh strawberry nak?

@CP: akan tiba masa nyer.

@shawn: nak gak, kena la kawen dlu weyh...

aswadz said...

@aisya: aku agak dah ada orang akan fikir mcm tuh. keh3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...