Friday, June 7, 2013

Pemandu, Kereta dan Tabiat #15

Ego Kereta Mewah


ego, lori besar
[Ego lagi besar daripada lori ini]


"Haishhh kereta depan nih. Kereta mewah dah. Tapi bawak slow."

Korang pun potong la kereta tadi dengan selamba aje. No sweat bebeh...

Tapi bila korang potong je, kereta tadi terus pecut laju dan potong korang balik. Membuatkan korang terkebil2 keseorangan. Tapi kalo korang ada member2 laen dalam kereta, sruh diorang terkebil2 sekali. Baru ada geng.

Kalo korang biasa memandu kat highway dan korang drive kereta yang tak berapa nak mewah, mesti korang kadang2 jumpa ngan situasi macam nih kan. Aku biasa jumpa dah situasi macam nih masa bawak kancil dlu.

Bila aku fikir balik, adakah ego diorang terguris terhiris bila kereta tak mewah macam kancil potong kereta diorang. Tu yang tak bole terima bila kena potong. Yang paling aku tak paham, bila diorang potong balik, terus bawak slow macam tadi. Haishhh... Potong balik kang, mau terguris hati lagi skali.

Korang pernah experience benda ni? Ke korang pernah terguris gak? Keh3...


p/s: tapi bukan sumer pemandu kereta mewah ego dia besar.


6 comments:

brick said...

yup. they become ego because of their car.

Hatimi Tahirruddin said...

mmg sering berlaku kejadian camni...lepas ni kalau drive kena letak videocam la....pastu edit dan compile semua kejadian tu dan upload kat youtube...wakakaka mesti best

hana hadi said...

erm.. xda plak terjadi walaupun hana kereta viva ja. hana potong kereta mewah tapi keta tu still perlahan.. hana pun tak kata kat dia "keta mewah bawa pelan" hehe

vanilla said...

saya bawa kereta mewah, tapi saya baik hati, xde nak sentap dgn kereta kurang mewah. kereta mewah saya perodua je...mewah la tu bagi saya..hahahaha...clarify mewah please? setiap org lain2 value kehidupannya....

aswadz said...

@brick: setuju.

@hatimi: suruh member je tolong amek video.

@hana: aku pun pernah cakap (dalam hati) macam tu gak.

@vanilla: ecece...

farid salleh said...

bukan ego kot... tapi mungkin nak jaga keta or tetibe nak jadi pemandu yang berhemah sangat... hahaha
follow la ye..
http://farid-kehidupan.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...