Saturday, February 16, 2013

Cameron Highlands - Cactus Point

Sambung balik entri pasal Cameron Highlands ari tuh. Asyik menyimpang je aku nih. Ehem... Lepas abes je lawatan sambil belajar kat Boh Sungai Palas, terus pergi Kea Farm. Tempat jual barang2 buah-buahan, sayur-sayuran dan segala macam jenis tanaman lagi la. Yang penting, fresh dan terbaek dari ladang teh. Masa on da way tu (menuju ke Tanah Rata semula), memang rasa bersyukur sangat sebab kitorang keluar awal. Jalan dari Tanah Rata ke Tringkap (ke arah Boh Sungai Palas). Pasal apa? Sebab jalan jadi jammed giler ke arah sana. Sumer nak gi Sungai Palas ler tuh.

Satu benda pasal Kea Farm ni yang aku menyampah adalah parking. Susah nak cari parking. Kalo time cuti nih, lagi la teruk. Tepi jalan pun penuh. Last resort, parking kat Cactus Point dan pandai2 la menapak ke Kea Farm tuh. Naseb baek cuaca sejuk. Kalo panas, shopping la anda sambil berpeluh2. Gambar Kea Farm takde sebab masing2 sibuk membeli belah. Hehehe...


Parking kat Cactus Point tapi tak singgah memang tak sah. Letak barang, terus masuk Cactus Point. Niat hanya satu. Nak bergambar. Ekekeke... Beli nyer tak. Bergambar je reti. Ish3... Hahaha... Takde la. Ada je kitorang beli. Tapi bukan aku la yang punya. Sape yang minat ngan pokok cactus ni, bole la singgah sini. Ada macam2 variety. Cactus berduri, tak berduri (ada ke?), yang eww-eww dan cactus-bukan-cactus (pokok bunga) pun ada.


[Demo untuk tunjuk yang cactus itu tajam]


[Cuba teka cactus mana yang aku cakap eww-eww tuh]

[Yang ni bukan cactus ye]


7 comments:

Faizol Dee said...

ada gak trniat nk p sana.. tpi x prnh trcapai..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bestnyer dpt ke cameroon. tgh serabut kepala.

Ain Norainsyah said...

setiap kali nak g sana ada je halangan. je;esnye.. he

cantiknya. :)

aswadz said...

@faizol: xpe. laen kali bole pergi.

@leeza: serabut sbb apa?

@ain: halangan apa?

zuhdi sanusi said...

klu dr kg aku xsmpai sjam pun nk g saner., tp aku baru skali smpai cmron., huhhu

puteri kasih said...

ramai yang suka ke cameron untuk beli cactus..tapi puteri tak minat sangat dengan cactus..hehe

aswadz said...

@zuhdi: hehehe... mesti sbb mls kan.

@puteri: aku pun x minat cactus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...