Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, February 17, 2013

Hansel & Gretel - Witch Hunters

Sudah2 la entri pasal Cameron Highland. Kita break kejap. Korang pun mesti bosan sebab asyik baca benda yang lebih kurang sama. Hari ni kita berubah angin sket. Hari ni nak buat review movie lak setelah 2 bulan tak turun panggung wayang. Punggung pun jadi panas. Tak sabar nak tengok wayang kata nyer.




Aku dah pernah cakap kot yang movie Hansel & Gretel ni aku confirm akan pergi tengok. Jadi ari tuh, aku ngan wife aku pergi la tengok. Dia yang ajak tengok sebenar nyer. Macam movie2 seperti Snow White and the Hunstman ngan Mirror Mirror (dua2 pun dari citer Snow White), movie Hansel & Gretel - Witch Hunters ni pun diolah semula daripada citer kanak2 Hansel & Gretel.

Bermula dengan babak kena tinggal ngan bapak diorang kat tengah2 hutan, Hansel dan Gretel terjumpa dengan sebuah rumah yang diperbuat daripada coklat. Rupa2 nyer rumah ahli sihir jahat yang akhir nyer tangkap diorang dan dikurung. Jadi buruh kasar lak untuk "kilang" buat coklat ahli sihir tuh. Sampai satu tahap, diorang tak tahan lalu bunuh ahli sihir tu dan terus melarikan diri. Mulai saat itu, diorang nekad untuk menjadi witch hunter. Okay, takat tu je sinopsis aku. Malas lak rasa nyer nak citer panjang2.




Movie ni best. Aku memang focus sepanjang tengok citer ni. Mata fokus. Tangan ngan mulut pun fokus. Tangan fokus masukkan popcorn ke dalam mulut. Mulut fokus untuk mengunyah. Memang sedap popcorn citer nih. Berbaloi kalo korang nak tengok kat wayang.




10 so full of themselves :

amranaiman said...

aku bg 3/5... sbb biasa2 je.. witch baik xmembantu sgt... tp layan bolela :D

aienzunnur said...

Sedap2.

afzalsukasuki said...

wah banyak bintang ko bagi?

aku nak tengok tapi wife aku taknak, dia kata tak elok untuk kandungan

so dia ajak aku pegi tengok Die Hard 4. Oh, filem tu memang baik sangaaatt untuk kandungannya

Diari Si Froggie said...

tengok animasi pun best.. tak tahu lah kalau movie real nie.. ada rezeki nak jugak tengok.. tudia banyak bintang bagi tu.. terbaik. hehe

LydSunshine said...

Tunggu donlod gmbr clear je la nampaknya. Tak berani nak amik risiko tgk wayang dgn perut boyot ni. Kang aku muntah dlm wayang sebab lemas kang, ganggu org lain plak. hehe.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tak tgk pun ni... haaaa....

puteri kasih said...

tak sempat nak tengok kat wayang..sob sob :(

Ain Norainsyah said...

Kat Kelantan ni takde wayang. hehe

aswadz said...

@amran: witch baek tu bole la, walaupun watak dia x menonjol sgt.

@aien: best kan. tp sdp2 pun, bukan bole mkn.

@afzal: die hard 4 tu mmg baek sgt2 utk kandungan.

@aida: animasi dia aku x tgk pun. ada ke?

@lyd: susah gak kalo camtu.

aswadz said...

@leeza: rugi la kalo camtu.

@puteri: xpe2. kalo x sempat, bole tggu yg download nyer nnt.

@ain: tggu yg download nyer la nnt ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...