Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Wednesday, February 27, 2013

Paperman - Filem Pendek Disney

Pagi2 bukak blog kejap sebab rasa macam dah lama aku tak bukak blog. Rupa2 nyer memang dah lama aku tak bukak. Ada la dalam seminggu setengah (gaya bercakap macam dah berbulan2 tak bukak blog). Godek2 blog kejap, pastu ternampak satu entri menarik perhatian aku kat widget Busuk.org. Terus aku terjah.

Entri daripada blog Sinema.my yang share pasal satu filem pendek yang dibuat oleh Disney yang bertajuk Paperman. Siap menang Oscar lagi. Tapi memang patut menang pun. Best filem pendek. Rasa terkesan pun ada. Tu yang sampai nak share kat blog aku nih. Jom tengok.




Actually apa yang aku tengok mula2 adalah yang original. Video selama 6 minit. Aku ada share yang original nyer tadi, until Cik Aien komen yang video dah kena remove. So aku rasa Disney mungkin dah mintak YouTube remove video tu kot. So yang aku bole share kat sini trailer dia je la.


10 so full of themselves :

aienzunnur said...

Xde dh eh

afzalsukasuki said...

alamak aku tak tengok lagi, minggu ni bz ngan miting je

haishhh

vanilla said...

memang best...no wonder paperman got himself an oscar.lol..
movie argo yg mng oscar dh tgk x? blh review nnt..hehehhe

puteri kasih said...

alahai tak sempat nak tgk yang full :(

Ain Norainsyah said...

first tengok paperman ni kat panggung. sebelum tengok muvi ape tah... tapi sangat kreatif dan best walaupun singkat je. :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

x pernah tgk.....

LydSunshine said...

Aku nak tgk life og pi kat wayang. tapi tak sempat.

zafira othman said...

sweet la pulak.

asyik cita kanak2, ni baru fuuun. hehe

aswadz said...

@aien: kena remove sudah. tp aku upload kan trailer nyer.

@afzal: ecece... bz nampak.

@vanilla: movie argo yg mana lak? cer citer sket.

@puteri: tu la. kira nyer aku bernaseb baek sbb sempat tgk.

@ain: kat panggung ada pernah tayang ek.

aswadz said...

@leeza: awat x tgk?

@lyd: skang mmg dah xde kat panggung dah rasa nyer.

@zafira: citer paperman ni mmg sweet. walaupun xde dialog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...