Monday, March 18, 2013

Jack the Giant Slayer

 

Jack the Giant Slayer ni sebenar nyer adaptasi daripada citer kanak2 Jack and the Beanstalk. Cuma dia modify sket storyline. Kalo ikut citer asal, Jack dapat magic bean daripada seorang lelaki tua lepas trade in lembu dia. Dia bawak balik dan mak dia marah sebab trade in lembu untuk magic bean lalu dia campak magic bean tu keluar. Esok nyer, terus jadi giant beanstalk. Bila dia panjat, jumpa gergasi kat atas.

Tapi dalam movie ni, dia olah semula jalan citer. Instead of lelaki tua, rahib lelaki yang bagi magic bean tuh. Dan Jack bukan sesaje nak panjat beanstalk tuh. Tapi untuk menyelamatkan princess yang cantik (punca nyer korang kena tengok sendiri la ye). Tu bukan panjat sorang2. Satu team panjat. Plus ada extended version kepada citer asal. Yakni peperangan antara gergasi ngan manusia. Ye, gergasi tu siap turun ke dunia manusia lagi. Konon nyer nak settle dendam.




Pendapat aku, citer ni best jugak la. Jalan citer dia pun bole dikatakan tak membosankan. Penuh adventure, lagi2 bila diorang dah jumpa dengan gergasi tuh. Cuma satu babak je bagi aku agak korang logik. Maen tarik tali antara manusia ngan gergasi. Kalo manusia tu ramai, beratus2 lawan ngan seorang gergasi je, logik la gak. Tapi ni lawan ngan beberapa orang gergasi. Terus jadi tak logik.




12 comments:

deqjamucuxx said...

tengok dah cerita ni..

BEST !

bukankosong said...

a ah...yg part tarik tali tu tak logik

sorang gergasi mampu menjatuhkan puluh manusia, ini kan pula kalau ramai

Nafisa81 said...

kena beli ni....anak2 mesti suka tgk

aienzunnur said...

biaso la...sdp jgak.hihi

Diari Si Froggie said...

dah macam cerita pak jenin dengan pokok kacangnya ke hape? (eh betul ke pak jenin?) nie untuk bebudak mesti depa suka.. tapi bosan2 org dewasa nak tengok pun boleh eh. hehe.

cweet pinky said...

hahahaha , CP banyak terlepas cerita2 macam nih , hehehe ~

puteri kasih said...

sesiapa yang suka adventure pasti minat dengan filem macam ni kan. :)

puteraduyong said...

tahap best..!

afzalsukasuki said...

aku dah tengok dah dan aku sokong bintang yang ko bagi tu

aku lebih minat tengok citer aksi dan citer kartun :)

Ain Norainsyah said...

Tengok dah. setuju dengan bintang tu jugak. boleh la jugak layan.. :)

aswadz said...

@deqja: ok gak kan...

@bukankosong: mmg x logik.

@nafisa81: sila2...

@aien: biasa ke sdp? mana satu nih? hehehe...

@aida: eh, ada versi melayu ke?

aswadz said...

@CP: rugi woo... eh, x rugi sgt. hehehe...

@puteri: hhmmm... xde adventure sgt kot.

@putera: perghh...

@afzal: aku pun prefer filem aksi ngan kartun (animasi 3D).

@ain: bagus sbb setuju ngan bintang aku. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...