Saturday, October 30, 2010

Teka - teki

Tiba2 lak aku nak wat entri pasal teka-teki. Takpe la, kadang2 kita wat benda yang jarang kita buat, tak salah kan. Hehehe... Teka-teki ni aku terbaca kat blog ni. Pastu terus teringin nak kongsi sesetengah teka-teki yang kurang atau jarang kita dengar.




Okay, lets start the teka-teki session...


1. Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan.

2. Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk.

3. Kangkang peluk, kangkang peluk, bila dah dekat climax pegang buah.

4. Burung apakah yang paling penyayang.

5. Kalo seorang, sendiri je yang tahu. Kalo berdua, dua-dua pun tahu. Kalo bertiga, tiada sapa yang tahu kecuali orang yang buat. Kalo berempat, lagilah tak tahu. Apa dia?

6. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik?

7. Apa dalam bahasa cina utnuk lantai basah?

8. Kerja apakah yang paling meletihkan?

9. Ada 2 mayat di atas lantai. Keliling mereka ada air dan kaca yang pecah. Bagaimana mereka mati?

10. Dari manakah asal nyer kapur?

11. Import apa yang penting?

12. Ketika ia nyer lebat, ia tidak bole dicukur. Apakah ia?

13. 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung, tapi nape tak basah langsung?


Untuk ketahui jawapan, sila bukak ruangan komen. Hehehe...

3 comments:

aswadz said...

Jawapan teka-teki:-

1. Lilin (masa sambut hari jadi)
2. Masukkan benang dalam lubang jarum
3. Panjat pokok kelapa amek buah kelapa
4. Burung belatuk (sebab dia bela atuk)
5. Kentut
6. Lampu stadium bukak time ada game, tapi lampu bilik lak tutup time ada 'game'
7. Li chin
8. Menoreh (no rest)
9. Akuarium ikan pecah, 2 mayat tadi tu adalah ikan
10. Ayam (ayam berak kapur)
11. Important
12. Hujan lebat
13. Sebab tak ujan. Adoyaiiii... Soklan budak kecik pun tak leh jawab. Ish3x...

vanilla said...

hihihi...leh jwb semuaaa

aswadz said...

elehh.. abg dah tanya dah awal2. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...