Thursday, November 25, 2010

MMC Conference 2010 - Day 2

Entri kali ni banyak gambar sket. Jadi, korang layan je la gambar yang banyak tu ek. Kalo tak bole layan, sila jangan terus melayan...

Hari ke-2 lak dimulakan dengan Bismillah... Hehehe... Dimulakan ngan breakfast dlu. Tak kan la nak terus wat keje dlu tanpa makan kan. Membazir lak pakej breakfast yang hotel ni kasik. Lepas makan2, baru la kitorang start wat keje. Aku lak start prepare barang pameran kat booth kitorang. Pastu tolong2 mana yang patut sebelum sesi pendaftaran peserta conference bermula.


Barang pameran projek aku.


Sesi pendaftaran.


Bergambar ngan peserta2 MMC (aku pun peserta gak la kan).


Bilik untuk poster presentation.


Bergambar ngan barang pameran kitorang.


Sesi keynote speech.


Lepas tu, baru la saat yang mendebarkan untuk aku menjelang tiba. Lepas keynote speech yang ke-2, ada tea break. Kemudian, disambung ngan oral presentation. Makna nyer, time untuk aku nak present dah sampai. Dah la kena jadi orang pertama present. Patut nyer aku ke-2. Tapi sebab yang 1st tak datang, so aku naek la pangkat untuk jadi orang yang pertama kena present.

Tapi alhamdulillah, aku present quite ok la gak. Hehehe... Puji diri sendiri lak. Time aku present tu, ada 3 orang tanya soalan kat aku time Q&A session. Tiga2 orang luar, bukan orang Malaysia. 2 orang yang pertama tu aku paham la soalan dia kan. Tapi yang ke-3 tu, aku tak bole nak tangkap loghat dia. Jadi aku pun maen jawab je la. Naseb baek aku nampak dia angguk2. Tu pun tak pasti angguk paham ke atau angguk2 pasrah ngan jawapan aku.


Aku tengah present.


Aku tengah amek sijil.


Nak dipendek kan citer, malam tu ada dinner. Dibuat skali ngan opening ceremony. Kitorang dah rehearse dah siap2 petang tu. Dan sumer orang pun ada peranan masing2. Yang pasti, aku tukang jaga lighting... Ecece... Cam hebat lak bunyi nyer. Walhal tukang malap and terangkan lampu je. Hahaha...


Aku ngan bos besar projek aku.


Bergambar ramai2 sebelum start dinner.


Gambar kat meja makan. Pilih meja ni sebab senang berlari ke depan untuk
malapkan lampu time nak wat gimik untuk opening ceremony.


Semakin ramai yang join bergambar...


...Dan bertambah ramai lagi yang nak bergambar...


Suasana dewan dinner bila ramai peserta yang dah ada.


Time gimik untuk opening ceremony. Cuba teka aku kat mana...


Menu untuk dinner.


Parkroyal Four Combination Platter.


Shark's Fin Broth with Crab Meat.


Deep Fried Boneless Chicken with Lemon Sauce.


Stir Fried Tiger Prawns with Butter and Oats.


Braised Assorted Mushrooms with Broccoli. Ni juadah yang aku kurang nak makan sebab mushroom dia kenyal sangat. Anyway, aku tak makan sangat pun mushroom2 ni.


Steamed Red Snapper "Hong Kong" Style.


Lotus Leaf Fried Rice. Tapi fried rice dia tak sedap. Daun lotus dia aku tak tau.
Kalo nak tau rasa apa, korang bole cuba sendiri kat umah.


Chilled Mango Pudding with Fruits Coulis. Yang ni sedap, tapi nak makan banyak takut kena kencing manis lak.


Bergambar lepas tamat sesi makan2... Atau lebih tepat lagi, tamat sudah dinner.


Haaaa... Amacam. Banyak tak gambar. Kan aku dah cakap tadi. Kalo tak leh layan, jangan layan entri ni. Kan dah merana. Tak kurang juga yang meleleh air liur time melayan entri ni. Hehehe... Lepas abes dinner tu, kitorang pun balik la bilik masing2 kan. Nak jalan kat pasar malam, Day 1 dah jalan dah. Apa pun, Day 2 abes takat ni je. Day 3 aku akan update kan kemudian. Lagi pun, Day 3 tak banyak pun aktiviti yang tinggal.


6 comments:

vanilla said...

pewittt..hensem la dia..hekhek

aswadz said...

heeee... mana yg hensem? time present ke time dinner? ke dua2 skali?

vanilla said...

semua la....

aswadz said...

mekaseh sbb memuji sy. heee...

░♥si lampu neon♥░ said...

TAHNIAH SEBAB BERJAYA ORGANIZE EVENT NI..;) NAMPAK MERIAH

aswadz said...

dinner lagi meriah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...