Friday, November 26, 2010

MMC Conference 2010 - Day 3

Day 3 ni kira hari terakhir la conference MMC ni. So takde benda sangat yang aku nak citer. Mostly sumer benda macam Day 2 gak. Oral presentation ngan poster presentation. Tapi hari ni kurang orang sket yang datang. Aku rasa peserta2 ni yang dah present semalam, diorang dah balik kot. Mentang2 la dah bagi sehari sebelum tu. Tapi tak kesah pun. Diorang la yang rugi kan. Sebab bayar untuk 2 hari, pergi nyer sehari je.


Last day nak bergambar ngan barang pameran projek.


Yang ni lak time dengar keynote speaker bagi ucapan belah pagi.


Belah pagi keynote speaker bagi ucapan. Belah tengah hari ngan petang, oral presentation. Petang tu abes agak awal gak la. Kul 3-4 petang la, lebih kurang. Petang tu ingat nak lepak2 dalam bilik. Skali member call, ajak gi pantai. Aku yang bosan2 tu, ikut je la. Ingat jalan2 je. Rupa nyer diorang nak mandi laut. Sori la. Saya tak bawak baju mandi. Pakaian pun cukup2 je ni...

Apa lagi, aku tukang snap gambar je la. Cam takde motif lak aku kat situ. Tapi last2 diorang ajak naek banana boat. Aku tak pernah naek, jadi no idea feel dia macam mana kan. Lepas diyakinkan bahawa tak kan basah kalo naek banana boat, aku pun setuju la naek. Just nak meriahkan suasana.


Naek banana boat...


Time naek banana boat ni, aku awal2 tak nak duduk belakang skali. Kang jatuh kang, takde sape sedar. Dah la tak reti berenang. Hehehe... Anyway, lepas naek tu, takde la rasa extreme sangat pun. Biasa2 je. Aku dah try pegang guna satu tangan. Relax jek... Tapi kalo ada ombak tinggi, terasa gak la. Sampai terangkat2 banana boat tu.

Malam tu takde aktiviti spesel pun. Gi makan malam je. Ada orang belanja. Jauh gak gi makan. Macam kat Georgetown je. Sebab area tu ada hospital Penang kalo tak salah aku. Korang tau apa nama tempat tu? Aku kurang ingat...

So takat tu je la aktiviti sepanjang conference kat Batu Feringghi ni. Day 4 takde apa nak citer pun. Just balik Kulim. Petang tu masuk keje jap. Kira cam half day gak la. Walaupun aku tak touch-in pun kad aku time masuk keje.

1hb Disember ni lak, conference kat Sarawak. Tapi totally sebagai participant. Sebab penganjur dia Unimas. Bole la relax2 nanti. Hehehe...


4 comments:

vanilla said...

xyah dah cite psl mmc nih..bosan dah...tunggu cite cuti xmas lak nnt..heheheh :P

aswadz said...

sebelum xmas, icssst nyer conference dlu. huhuhu...

vanilla said...

yg tu pn xyah cite...xnak dgr...xnak2 ;P

aswadz said...

bluek... x nak dgr... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...