Wednesday, January 1, 2014

Selamat Datang Tahun 2014

selamat tahun baru 2014, happy new year 2014


Pejam celik pejam celik je. Dah masuk tahun 2014 dah. Selamat menyambut tahun baru la ye kepada sumer. Sape yang cuti, selamat bercuti. Sape yang keje, aahhh, korang buat2 je macam cuti. Hahaha... Apa azam tahun baru korang? Azam tahun lepas tercapai tak?

Tahun lepas aku sempat nak buat wrap up tahun sebelum nyer. Tapi tahun nih tak sempat nak buat entri wrap up tahun 2013 nampak gaya nyer. So aku sumbat sekali je la dalam entri nih, senang citer. Baru entri ni panjang sket.


Sekilas Pandang 2013

Tahun 2013 ni ada pelbagai peristiwa atau kejadian besar yang berlaku. Yang boleh dikatakan memberi impak kepada seluruh rakyat Malaysia. Contoh nyer, kes pencerobohan Lahad Datu, PRU13 yang kemudian nyer disusuli dengan kes blackout dan juga perhimpunan BERSIH. Dan macam2 lagi la. Tu tak masuk lagi benda2 viral macam gwiyomi dan "macam cantik je, macam comel je".

Yang tu sumer peristiwa yang berlaku kat sekeliling kita la kan. Beralih ke dunia blogging pulak. Sebelum ni cuma terpapar logo blogger je bila korang masuk blog aku. Tapi dalam pertengahan tahun ni, aku dah tukar favicon blog aku kepada gambar T-ReX. Aku turut bagi nafas baru untuk blog anime aku, tukar nama daripada The Creativity Beyond Your Limit kepada ReXnime. Rebranding bak kata omputeh.


favicon, so full of myself, rexnime


Tahun 2013 juga tahun di mana aku 1st time anjurkan segmen. Tu pun segmen blogwalking je. Belum bersedia lagi nak anjurkan segmen yang lebih besar. And aku baru je perasan, tahun ni aku tak pernah join mana2 contest atau giveaway pun. Hhhmmmm... Takpe, tahun 2014 ni insyaAllah aku akan rajin2 kan diri join.

Aku pun turut berjinak2 dalam bisnes online. In collaboration ngan wife aku. Dia kepala, aku in-charge bahagian administration je. Hahaha... Setakat ni masih agak malas2 nak bawak masuk stok laen. Jadi memang stok kat bawah ni je la yang kitorang jual sampai ke hujung tahun. InsyaAllah kalo ada rezeki, tahun 2014 nih akan bawak masuk stok laen pulak. Mana2 yang berminat tuh, jemput2 la datang ke blog Rexylla nih.


rexylla, rexylla blogshop


Kalo ikutkan, ada banyak lagi. Tapi tak kan sumer pun nak letak kan. Yang personal, biarlah personal. Hehehe... Dah macam bait2 lagu pulak ayat aku. Apa pun, selamat tahun baru sumer. Semoga tahun ni, korang akan buat yang lebih baek daripada tahun 2013.


23 comments:

puteri kasih said...

Selamat tahun baru 2014 buat aswadz sekeluarga. Semoga tahun ini lebih baik dari tahun lepas dan tahun tahun sebelumnya.

superVEE said...

Happy new year, bro! All the best in life. God bless :)

LaLa mhdnor said...

happy new year, semoga bisnes berjalan lancar dan maju =D

aisya said...

selamat tahun baru juge. :D

LydSunshine said...

Aku tak tau pon ko ada butik online. Kejap la nak gi melawat. heheh. Selamat tahun baru Aswad dan Cik Puan Vanilla.

dilla said...

HAAAAAPY NEW YEARRR !

wanariahamiza said...

Salam ziarah tahun baru. :)
Moga berjaya dalam apa jua yang diceburi. :)

Azie Namico said...

Selamat tahun baru....

atien zuraidah said...

Slm kenal dan Selamat tahun baru juga..done follow sini445

Azlan Strider said...

Selamat tahun baru 2014 bro...semoga tahun ini akan lebih awesome dari tahun tahun akan datang..

Regards,
-Strider-

Hafiza AizZawa said...

hepi new year 2014.. smoga tahun nie memberi lebih kebahagian dan dipermudahkan segala urusan...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

selamat tahun baru 2014.. semoga success selalu.. :D

Cik Itah@RRP said...

selamat tahun baru 2014 Aswadz :)

Cik Puan said...

happy newyear....
semoga apa yang di azamkan akan tercapai ek.

Raudzah Z said...

happy new year...semoga success selalu!!!

tirahzairi said...

selamat tahun baru jgk...semoga tahun nie success and bnyk kenangan :)

zuhdi sanusi said...

hepey new year, tu la mcam2 jadi kan.,

aswadz said...

@puteri: selamat tahun baru puteri.

@supervee: happy new year kepada anda.

@lala: amin... hehehe... happy new year juga.

@aisya: selamat tahun baru.

@lyd: baru je buat tahun lepas. hehehe...

aswadz said...

@dilla: happy new year...

@wanariahamiza: terima kasih. selamat tahun baru.

@azie: selamat tahun baru.

@atien: salam perkenalan dan selamat tahun baru.

@strider: selamat tahun baru.

aswadz said...

@hafiza: happy new year.

@aiza: selamat tahun baru.

@itah: selamat tahun baru.

@cik puan: hopefully. selamat tahun baru.

@raudzah: mekaseh. happy new year.

aswadz said...

@tirah: moga2 begitulah. selamat tahun baru juga kpd anda.

@zuhdi: itu la. hehehe... happy new year.

Pha Is said...

selamat tahun baru..

aswadz said...

selamat tahun baru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...