Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, January 12, 2014

Devil's Due

Aku baru je lepas tengok movie ni semalam. Movie ni kalo tak silap aku, baru je tayang. Sebab masa beli tiket wayang, tayangan dia boleh dikatakan banyak jugak la. Bila search untuk tengok review, pun takde lagi. Even Rotten Tomatoes pun tak buat review pasal movie ni lagi (waktu tu la).


devil's due, movie review


Movie ni pasal sepasang suami isteri yang baru berkahwin. Masa diorang honeymoon, dalam keadaan tak sedarkan diri selepas pergi kat satu tempat nih, wife dia menjalani satu ritual "kesyaitanan" (ada ke perkataan ni?). Sampai satu hari, dia mengandung. Macam aku cakap tadi, dia tak sedar masa ritual tu berlaku. So dia tak expect yang anak dalam kandungan dia tuh adalah something yang evil.

Movie Devil's Due ni lebih kepada storyline yang dihadapi oleh pasangan suami isteri ni menanti kelahiran bayi diorang. Dalam pada tuh, beberapa kejadian aneh yang berlaku di sekeliling diorang, atau lebih tepat lagi, di sekeliling isteri dia.



Honestly, aku kena admit yang movie ni mengecewakan aku. Sejam citer ni berjalan, nothing really happen. Just citer. Macam telenovela yang korang tengok kat TV tiap2 hari. Silap haribulan, telenovela tu lak yang lagi best. Seriously, aku rasa kalo korang jenis nak tengok babak yang seram je, korang patut skip terus ke 30 minit terakhir. Eh, ke 15 minit terakhir? Ntah la.

Aku rasa movie ni cuba bersaing dengan movie Paranormal Activity yang tengah tayang kat wayang jugak skang nih. Sebab apa aku cakap gitu? Sebab macam Paranormal Activity, movie nih pun menggunakan pengambaran ala2 camcorder. Tapi yang paling tak best, hampir 95% citer ni camcorder. Mana yang tak tahan tuh, korang boleh rasa mual sebab movement dia yang drastik. Aku tengok semalam memang terasa mual sampai ke sudah. Langsung tak boleh fokus tengok citer nih. Naseb baek tak muntah je dalam pawagam tuh.

Walaupun tahun 2014 ni panjang lagi, tapi aku rasa Devil's Due ni akan menjadi movie paling teruk yang aku pernah tengok untuk tahun nih. Pada pendapat aku, idea movie ni dah ada. Kalo dia pakai style camcorder nih, mungkin movie Devil's Due ni jadi menarik sket. Too bad. Dah2. Aku nak pergi shoot movie hantu guna camcorder member aku nih. Kalo sempat siap, insyaAllah hujung tahun ni tayang kat pawagam (yang ni aku gurau je).




14 so full of themselves :

aisya said...

nasib baik tak jadi ajak kawan g tgk.

kalau movie dah keluar nanti gtau eh.. hahahah

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nampak seram.. tak sangka tak best pula..

mujahidah maisarah said...

bese cter paranormal memang hantu dia muncul sikit2. hee..

Chic Na said...

ingatkan seram sangat.. kalau saya dah muntah kot.. hihi..

Niesa said...

Jalan cerita mula2 tu ingt seram rupanya x best..huhu..baru ke exsited nak tgk..

Sop said...

2 bintang? mesti xbest tu.. heheh

mazzING said...

Fuh, baru cadang nak tengok movie ni. Nasib baik baca review blog ni. Memakasih empunya blog! hee.
MZG

Leeza Dayasari said...

dua bintang erk.... herk herk

Azlan Strider said...

thanks 4 the review bro..tajuk macam best tapi kalau dah 2 bintang beli cd jer laa nmpaknya..hehehe

Regards,
-Strider-

Iola said...

aloh..ingat ke best,..tgk cover filem dia cm menarik..thanks for sharing ^_^

aswadz said...

@aisya: movie keluar kat mana? astro first?

@aiza: rasa nyer kalo x buat movie ni style paranormal, mesti best.

@mujahidah: tu yg kureng sket tu kan...

@chic: senang mual gak ek...

@niesa: cuba la try tgk paranormal activity. kot2 la lg best.

aswadz said...

@sop: agak mengecewakan gak la.

@mazz: baek gi tgk citer laen.

@leeza: hehehe...

@azlan: x pun tgk kat astro first je.

@lola: sama2.

Akeyla Azmi said...

hek eleh. Qila mmg kureng sikit cerita yg pakai camcorder ni huhu.
Mmg rasa pening and nak muntah.
Haha.
Terima kasih lah review hee~
Padan tengok free je lah dkt astro ekeke

aswadz said...

hehehe... sama2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...