Wednesday, November 10, 2010

Busy, Lazy & A Bit Crazy

Ok, yang ke-3 tu takde. Aku tak giler. Ye, btol. Aku tak giler. Percaya lah... (nada: lagu Percayalah nyanyian Datuk Siti Nurhaliza) Minggu ni agak busy sket. Alat yang aku order dlu baru sampai minggu lepas. Memandangkan alat tu pun dah sampai, so aku kena la prepare kan documentation pembelian alat tersebut, sebelum aku pass kan ke bahagian sekretariat. Pastu ari ni lak ada training macam mana nak operate mesin tu. Selaen pasal peralatan ni, aku gak nak kena siapkan sampel prototaip projek. Walaupun training dah abes, dan proses prototyping pun tinggal last stage je, aku still tetap akan busy for the upcoming week. Hahaha... Sedih lak bila dengar dunia aku ni asyik sibuk ngan keje. Owh, sebab apa aku sibuk? Conference nak dekat. Slideshow tak buat2. Poster pun lagi la aku tak start buat. Jadi? Starting esok kena la wat... (sambil menggeleng2 kepala)
Anyway, time aku menaip entri ni, aku dalam keadaan yang agak malas2 sket. Mata pun agak2 mengantuk. Tapi saje je aku tak nak masuk tdo lagi. Terlalu awal lak aku rasa untuk tdo. Slalu nyer aku tdo antara kul 11 - 12 malam. Kul 8 tadi gi Giant. Tak sangka aku bole terjumpa skandal aku time matriks dlu. Siap berkawan ngan sorang budak pompuan yang juga budak UniMap, yang aku kenal gitu2 je sebab bukan course aku. Aku macam fikir, "what a coincidence". Aku stop by la kejap, memandangkan aku terserempak ngan dia head-on. Tak kan nak lari lak kan. Borak kejap, tanya kat dia, watpe kat sini, keje pe, keje kat sini ke. Baru aku tau rupa nyer dia keje kat Intel. Patut ari tu pernah nampak dia makan kat area Kulim. Ingatkan melancong ke hape. Lepas mengalami short conversation, aku pun mem"blah"kan diri aku daripada situ. Sebab sebenar nyer I'm on a mission. Very important mission. Hahaha...

Amende mission tu? Misi aku adalah untuk mencari coklat untuk dimakan di rumah. Bukan stok untuk makan perabes malam tu gak. Tapi stok takat makan seketul setiap malam. Ni sumer sebab terkena penangan coklat Langkawi yang housemate aku bawak balik. Memang dia ada bawak balik bubuh peti ais, dan pelawa aku makan. Tapi tak sampai ati lak aku nak tibai banyak2. Hehehe... Cukup la makan seketul sehari je. Baru nampak beradab sket. Anyway, misi aku menemui kegagalan lepas aku pulang ngan tangan kosong. Pasal aku tak tau nak beli coklat apa. Takpe la. Aku anggap je la exercise badan jalan2. Padahal tadi kata lazy...

Ada lagi satu benda aku nak bagitau ni. Tapi sebelum aku bagitau, aku nak soal korang dlu. Apa yang korang nampak kat gambar kat bawah ni.




Kalo korang perasan la kan. Ada kemek kat bahagian belakang kereta ni. Agak2 korang bole teka pasal pe dia kemek? Aku rasa la kan, spoiler dia tu tinggi sangat. So bila dia nak reverse, cermin pandang belakang dia tak bape nak efektif untuk assist driver dia. So? Apa lagi kan. Whamm... Berlanggar ngan whatever la benda yang ada kat belakang time dia ngundur tu. Hehehe... Anyway, ni teori aku je. Hahaha...

2 comments:

vanilla said...

x abes2 ngn skandal dia...ptt la mlm tu xnak ckp ngn awek lu...tgh brangan psl ex-skandal lu ke?

aswadz said...

amacam? jeles x? hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...