Tuesday, July 23, 2013

Cara Mudah Tangkap Ayam

Raya lagi lebih kurang 2 minggu je lagi. Ayam kat belakang rumah korang lak banyak. Malam raya nak kena masak rendang ayam dah. Tapi nak tangkap ayam satu hal lak. Hari ni aku share cara mudah nak tangkap ayam. Aku malas nak taip banyak sebab puasa, so korang layankan je la video nih.





p/s: belakang rumah aku takde ayam

21 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hahaha... ini memang awesome... semua berkumpul tu....

fyna said...

terbaik!!

Denny blogspot said...

Denny blogspot,,hai friends,, Please visit & support me back. THX & BW.

hana hadi said...

fuyoo ayam buka puasa ni.. hehe

tok hana tangkap ayam waktu malam time ayam tido atas pokok. xpun pasang jerat

Lelaki said...

haha boleh ke gitu nanti aku cuba ayam jiran aku ...

aienzunnur said...

Blik kg nti blh la..haha

LydSunshine said...

Selamat le jiran aku tak bela ayam. Kalo tak abih la ayam dia aku tangkap mcm ni.

aisya said...

hahahahahahaha! semua berkumpul pulak tu.. haha! adoiii

kopi pasta said...

kat belakang umah, banyak kucing. valid tak kalau gne cara ni kat kucing?

Tinta Lana said...

Salam.

Senang betul kalau buat camtu weh,hahahaha.

Tapi pitching suara tu bleh apply ke tidak dgn ayam2 kat sini..laju plak tu deme berkumpul.

Noor Mala Binti Shahar said...

info uang baik

Sakin Sakin said...

senang xyah risau harga ayam naik :)

aswadz said...

@CMA: memang awesome. apa trick dia pakai ntah.

@fyna: nnt bole cuba.

@denny: ok.

@hana: tok hang mesti pakar dah dalam bab2 menangkap ayam nih.

@lelaki: sila2.

aswadz said...

@aien: hehehe... bole cuba.

@lyd: kih3...

@aisya: pasni bole cuba kat ayam jiran.

@kopi: bole cuba kat kucing, kot2 la menjadi.

@tinta: x tau la pitching suara tu affect ke x.

aswadz said...

@malashar: hehehe...

@sakin: hehehe...

Noor Mala Shahar said...

kami dulu tangkap ayam bagi umpan makanan dulu baru tangkap...

save22 satu

aswadz said...

umpan ngan apa?

shafwan said...

Ada adegan tangkap ayam..memang hidup la suasana hari raya

aswadz said...

hehehe... mesti la.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

teringat menangkap ayam semasa di kampung..

aswadz said...

mcm mana experience tu? cuba citer sket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...