Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Tuesday, July 15, 2014

Germany Juara Piala Dunia 2014

Semalam aku agak "flat" sikit. Yela, tak tido malam nak melayan final Piala Dunia antara Germany dengan Argentina. Sebab tu entri ni keluar lambat daripada yang sepatut nyer. Hehehe... Pagi semalam masuk office awal. Lena kejap. Pastu waktu tengah hari pun sempat lena kejap. Nasib baik mencukupi, walaupun tdo kejap je.

Apa pun, tahniah kepada pasukan Germany kerana berjaya membuat kejutan dengan menjadi pasukan eropah yang pertama menjadi juara Piala Dunia di tanah Amerika Selatan.


germany champion, world cup 2014 champion, juara piala dunia 2014


Aku memang menjangka Germany akan jadi juara selepas beberapa aksi perlawanan diorang yang meyakinkan berbanding dengan Argentina. Tapi kadang2 goyah gak tanggapan aku tu bila fikir balik yang tak pernah lagi ada team eropah yang bawak balik trofi Piala Dunia dari benua Amerika Selatan. Ditambah lak dengan beberapa percubaan yang asyik gagal, seolah2 diorang takde luck. Seolah2 luck is on Argentina side. First half nyer game agak bosan sedikit. Dah masuk second half baru menarik.

Tahniah kepada pasukan Germany kerana berjaya menjuarai World Cup 2014 dan berjaya mencipta beberapa rekod untuk tahun nih. Lepas ni tunggu World Cup 2018 pulak.


10 so full of themselves :

Aisya A. said...

housemate pun ckp 1st half mmg bosan.. in fact dia kata 90 minit tu bosan.. extra time tak sanggup nak tengok dah. hehe.

nasib baik lah sy start tengok second half sampai habis. tak larat lah berjaga dari awal game.. hehe

Sylarius Yusof said...

Match yang balance. Masing-masing dah boleh baca game. Memang sengit sampai kena bawak ke masa tambahan.

Azlan Strider said...

Congratulation German...memang dorang laa satu pasukan yang layak menang Piala Dunia kali ini berdasarkan prestasi mereka..

Regards,
-Strider-

ma ❥ said...

boleh pulak gol time2 org sahur berkesemptan la berada di waktu kemenangan German tu hehe

Mime MF said...

congrats german..who's the next winner? hehe

ewanthology said...

tahniah jugak kpd ozil sebab sedekah duit bonus kemenangannya kepada gaza.

aswadz said...

@aisya: 2nd half best sket sbb masing2 tgh kejar cari gol.

@sylarius: memang sengit. germany yg slalu score byk pun payah nak score dlm game nih.

@azlan: memang layak.

@ma: berkesempatan sesangat kan. hehehe...

@mime: next winner? tggu 4 tahun lagi.

aswadz said...

@ewan: tindakan ozil tu patut diberikan pujian.

Amanina Mads said...

seronok la penyokong germany. ehhee

aswadz said...

mesti la depa seronok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...